Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

24. 04. 2019. 20:42   >>  20:42 1

URA REAGOVALA

"SDP najviše vršio opstrukciju u Kotoru"

Socijaldemokratska partija (SDP) najviše je vršila opstrukciju u radu lokalne vlasti u Kotoru, saopštili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Iz te partije su kazali da su duže vrijeme upozoravali koalicione partnere i crnogorsku javnost na opstrukcije i na to da vlast u Kotoru ne funkcioniše na pravi način.

„Današnja dešavanja u Skupštini opštine Kotor predstavljaju kulminaciju onoga što SDP radi zadnjih godinu u tom gradu“, kazali su iz GP URA.

Prema njihovim riječima, jasan signal da SDP ne želi dogovor je to što nijesu uspjeli da završe sjednicu Skupštine opštine, koja je započeta u junu prošle godine.

„Mnoge odluke koje su od vitalnog značaja za funkcionisanje grada nijesu donijete, a ono što je potrebno istaći je da je opstrukciju u radu lokalne vlasti najviše vršio upravo SDP“, rekli su iz GP URA.

Iz te stranke su naveli da se SDP konstantno ponašao kao da su veći partneri lokalnoj opoziciji, nego partnerima iz vlasti.

Iz GP URA su rekli da su takvim postupcima SDP-a iznevjerana očekivanja opozicionih birača.

„Ko god je 2016. godine glasao za formiranje „opozicione“ vlasti u Kotoru, sigurno nije glasao za to da se ona ruši na ovakav način“, naveli su iz te partije.

Iz GP URA su kazali da je današnjim glasanjem SDP-a opozicioni Kotor predat u ruke Demokratskoj partiji socijalista (DPS), očekivanja opozicionih birača su iznevjerena, a SDP se vratio na “fabrička podešavanja“

„URA Kotor je u više navrata govorila da je potrebno oročiti vrijeme za postizanje potpunog saglasja svih članica koalicije upravo iz razloga kako bi preduprijedili ovakav razvoj događaja kome smo danas prisustvovali“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, kotorski odbor URE apelovao je na koalicione partnere da građani Kotora, a ni zaposleni u opštini ne smiju biti taoci političkih igara i previranja.

Kao rezultat, kako su kazali iz GP URA, dobili su ponižavajući status opštine Kotor, imajući u vidu da ona u ovom trenutku nema usvojen budžet, ni planove rada lokalnih preduzeća.

„To znači da je grad u stanju blokade i da za svako plaćanje mora tražiti odobrenje Ministarstva finansija. Ovakvo paralisano stanje grada je posebno važno ako se u vidu ima predstojeća turistička sezona“, rekli su iz URE.

Iz pokreta URA su zaključili da svi oni koji su bili za istinske promjene u Kotoru sigurno nijesu željeli takav scenario i da su sada svi na gubitku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније