Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 04. 2019. 20:15   >>  20:26 7

DEMOKRATE TVRDE

"Krivokapiću mjesto uz Darka Pajovića"

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno kako su od lidera SDP-a Ranka Krivokapića, navikli na sve, osim na isprazna, nemušta i duboko neistinita saopštenja.

Demokrate tvrde da Krivokapić pokušava da odbrani neodbranjivo i to iznošenjem neistina.

"Vokabular našeg jezika je prilično širok, ali ne postoji bolja riječ kojom bi se opisalo današnja kolaboracija Ranka Krivokapića sa DPS-om, osim izdaja. Pa kome pravo, kome krivo. Ako nijesu željeli da budu označeni kao izdajnici, onda nije trebalo, na prvom, mjestu da čine izdaju. Među političkim neistinama Ranka Krivokapića, a konkurencija nije mala, u najgrublje spada ona u kojoj tvrdi da su građani okupljeni ispred Skupštine opštine Kotor danas bilo koga vrijeđali. Zato, ajde da budemo još jasniji: svi odbornici DPS-a i SDP-a dočekani su i ispraćeni aplauzom i niti jedna jedina ružna riječ nije izgovorena ni upućena bilo kome od njih, o čemu svjedoči i snimak koji dostavljamo medijima, a u koji je dio javnosti već imao priliku da se uvjeri", navode u saopštenju za medije.

Demokrate tvrde i da je Krivokapić sve pokušao da svali na odbornike SDP-a.

"Čime je potvrdio da se radi ne samo o lažnom opozicionaru, već i o klasičnoj političkoj kukavici. U velikoj konkurenciji jeftinih trikova Ranka Krivokapića, podsjetimo samo na ponudu za održavanje lokalnog referenduma, od koje je odustao onog trenutka kad su ga Demokrate prihvatile, zatim na njegovo obećanje liderima opozicionih političkih subjekata i predstavnicima pokreta "Odupri se" da će njegovi odbornici napustiti sjednicu Skupštine opštine Kotor, ukoliko Dragica Perović prekine sjednicu. I ne samo da je nijesu napustili, već su nezakonito, funkcionera DPS-a proglasili za predsjednika Skupštine opštine Kotor, kako bi do kraja realizovali plan vraćanja Kotora DPS-u, razbijanja opozicionog jedinstva i rušenja Sporazuma za budućnost. A koliko je Krivokapić navodno udaljen od svojih odbornika, najbolje govori podatak da je Inicijativu za smjenu Jokića pokrenula Rankova nevjenčana supruga, odbornica SDP-a, Tena Božović, za koju Ranko Krivokapić tvrdi da nije "pod kontrolom" Predsjedništva SDP-a, kojim predsjedava upravo njen suprug", tvrde Demokrate.

Dodaju, da koliko su se, sa druge strane, opet navodno, odbornici SDP-a teška srca odlučili na ovakav izdajnički i duboko nezakonit potez, najbolji dokaz je, kažu, fotografija koja je nastala ubrzo nakon izglasavanja razrješenja Jokića od strane te "visokomoralne" družine, koji rade za svakoga, osim za građane.

"Na fotografiji, koja je nastala ispred hotela Vardar, vide se kako Jokićevu smjenu nazdravljaju: Tena Božović, odbornica SDP-a i nevjenčana supruga Ranka Krivokapića - pokretač Inicijative za smjenu Jokića i vraćanja Kotora DPS-u, Bruna Lončarević, odbornica SDP-a, Srđan Dragomanović, funkcioner DPS-a i lice koje je optuženo za pozivanje na linč Vladimira Jokića, Iva Mirošević, Goran Brguljan i Dejan Uskoković, odbornici DPS-a. Ova fotografija svjedoči o onome o čemu već duže vrijeme govorimo - SDP se ponovo vraća kući (u zagrljaj DPS-u), pa se više i ne kriju. Kao da im je današnji izdajnički potez skinuo kamen sa srca, pa sad mogu, konačno, slobodno, uz kafu, da smišljaju mračne planove kako nauditi opoziciji, Kotoru i cijeloj Crnoj Gori", saopštile su Demokrate i poručile da sa SDP-om prekidaju svaku političku komunikaciju.

"Na kraju, još jedna poruka Ranku Krivokapiću: izmišljotinama i prljavim podmetanjima nećeš prikriti najveću opozicionu izdaju u novijoj istoriji Crne Gore. U nekom budućem muzeju opozicione izdaje, za tebe se mora naći mjesto tik uz Darka Pajovića", zaključuju Demokrate.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније