Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

24. 04. 2019. 16:47   >>  16:59 3

O SMJENI JOKIĆA

Nema vlasti sa DPS-om, odluka protivna politici SDP-a

SDP Crne Gore ostaje privržen svojim obavezama iz Sporazuma za budućnost i neće dati sagasnost za formiranje bilo koje većine u Kotoru koja nije u duhu Sporazuma, saopšteno je iz te partije.

Vladimir Jokić smijenjen je danas sa pozicije predsjednika Opštine Kotor, odlučilo je 18 odbornika Skupštine Opštine. 

"Atmosfera linča i uvreda koju doživljavaju odbornici i od kojih tražite podršku je bez presedana u skupštinskoj istoriji ove Crne Gore. Sve vrste uvreda prema damama, pa i na nacionalnoj osnovi od strane ovih koji „brane Kotor“ od demokratije, nikada Kotor nije vidio, a ni čuo. Na sreću, ovaj put nije bilo spaljivanja. Atmosfera ABA lige je danas bila pred Skupštinom opštine Kotor", stoji u saopštenju SDP-a.

Kako su kazali iz SDP-a, današnje ponašanje odbornika te partije u Kotoru, koji nisu uvažili mogućnost da se kroz prekid sjednice Skupštine opštine ostavi prostor za prihvatanje poziva predsjedništva SDP za prevazilaženje krize u Kotoru, protivno je politici iskazanoj u pozivu predsjedništva te stranke.

"Iako je sada očiglednije i jasnije kako takozvane Demokrate shvataju saradnju – kao uvrede i ucjene, to ne opravdava one odbornike SDP-a koji nijesu uvažili mogućnost da se kroz prekid sjednice Skupštine opštine ostavi prostor za prihvatanje Poziva Predsjedništva SDP za prevazilaženje krize u Kotoru. SDP je kroz odluku Predsjedništva dao smjernce za mogući dogovor, pa je današnje ponašanje ovih odbornika SDP-a protivno politici iskazanoj u pozivu Predsjedništva. Potpredsjednik opštine iz SDP-a je jasno iskazao stav da ne želi uzeti bilo kakvu odgovornost za dalja dešavanja u Kotoru, gdje je zbog stolice jednog čovjeka čitav grad utonuo u političko i pravno nasilje. Čovjeka, koji je bezakonjem DPS-u u Luci omogućio ono što ni DPS nije mogao dok je vladao", saopšteno je iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније