Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

24. 04. 2019. 12:12   >>  12:12

SKUPŠTINA CG

Odgođeno glasanje o tri zakona

Skupština Crne Gore odgodila je glasanje o predlozima zakona za čije usvajanje je potrebna apsolutna većina poslanika.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Branka Tanasijević tražila je odgađanje glasanja o predlozima izmjena i dopuna zakona o parničnom postupku i o državnim simbolima i Danu državnosti, kao i Predlogu zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola.

Ona je tražila odgađanje jer dio poslanika, koji bi, kako je rekla, želio da glasa o tim tačkama, ne prisustvuje sjednici parlamenta.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović zatražio je zaštitu poslanika koje je prošle sedmice Adminstrativni odbor novčano kaznio zbog izrečenih mjera opomene na skupštinskim sjednicama prošle i ove godine, među kojima je i on.

„Nemam ništa protiv da se taj novac odbije od plate, ali ima protiv da on ide u fond za zarade iz kojeg se isplaćuju plate poslanicima koji 30 mjeseci ne dolazi u Skupštinu. Tražim da taj novac ide u humanitarne svrhe“, rekao je Popović.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kazao je da zbog umanjenja plata poslanicima koji su kažnjeni, neće biti uvećane zarade poslanika koji bojkotuju parlament.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније