Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

22. 04. 2019. 07:09 >> 07:09
41

RADULOVIĆ PORUČIO

"Samo zajedno možemo do slobode"

Dosadašnji protesti pokazali su mnogo dobrog, ali i određene slabosti. Da bi postigli svrhu mora se uspostaviti prioritetan niz donošenja blagovremenih i optimalnih rješenja u jednoj složenoj uzrčno-posledičnoj jednačini, sa brojnim varijablama i činiocima, a sve kako bi se što skorije došlo do istorijskog cilja - slobodne Crne Gore, rekao je Branko Radulović, poslanik Demokratskog fronta i funkcioner Pokreta za promjene.

On je u razgovoru za Dan saopštio da "moramo biti svjesni sa kim imamo 'posla', težine stanja u kome se nalazimo i odsustva univerzalnih rješenja"

Osim toga, smatra on, vrijeme teče, a Crna Gora se sve više troši - mnogobrojne negativne tendencije se nastavljaju, snaga se ljulja, slabi.

"Protesti Odupri se - 97.000, kao i niz protesta po Crnoj Gori su pokazali velike rezultate, oslobodili su od straha mnoge, posijalo se sjeme slobode, vratila se nada i trglo se iz letargije. Stvorili smo dokument našeg ukupnog daljeg političkog djelovanja Sporazum o budućnosti. Svi lideri opozicije i rukovodioci protesta su zajedno, formiran je Liderski kolegijum. Najavljeno zajedničko putovanje na međunarodne adrese je jako pozitivno. Međutim, moramo biti krajnje objektivni. Postoje parcijalne slabosti i soliranja, različita gledišta i aktivnosti kako i kojim intenzitetom dalje, čuvena crnogorska pizma, isključivosti i svojatanja, mesijanstva, favorizovanja, čak i neutemeljenih etiketiranja i uvreda", rekao je on.

Sabirnost i saglasje, kako je rekao, moraju biti osnovni princip međusobnog djelovanja.

"Samo zajedno možemo do slobode. Samo složni možemo biti jaki. Javni interes mora biti jedini interes svih. Znajmo, da nas još ovoliko ima malo je, da smo i mnogo znaveniji nije dosta pameti za veliku i istorijsku priču i rezultate", kazao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари41

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније