Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2019. 19:25   >>  09:26 78

"ODUPRI SE - 97.000"

Perović: Oslobodimo se straha

Nakon sto su se okupili ispred crnogorskog parlamenta, građani su na devetom protestu pokreta "Odupri se - 97.000" prošetali do ulaznih vrata Radio Televizije Crne Gore (RTCG).

Predstavnik Organizacionog odbora Džemal Perović tvrdi da je krivac za stanje u zemlji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"Stidim se što živim u zemlji gdje su krađe normalna stvar i zato biću na protestima dok god se ne obezbijedi demontaža trulog sistema", rekao je Perović.

Perović ističe da Đukanović opstaje na podjelama i strahu.

"Oslobodimo se straha i oduprimo se", dodao je Perović.

Perović navodi da u našim domovima vlada strah od nemaštine.

"Sramota je da nas je strah računa za struju, strah od nemaštine je gori od svega. Imam tri sina i žive na tri kontinenta. Mi odavde hoćemo perspektivu za našu mladost", poručio je Perović.

Vladan Šćepanović koji se građanima predstavio kao revolucionar i opozicionar, poručio je da se nada da će glas doći do predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića u Londonu.

"Kneževiću, ne rugaj se sa ovim narodom, nego karte na sto. Ovdje stoje ljudi sa ugroženom egzistencijom", poručio je Šćepanović.

Šćepanović tvrdi da Knežević nikada nije bio uz narod i dodao da ga čeka "narodni sud".

Novinar Duško Vuković pita da li je novinartsvo Javnog servisa lojalno građanima.

"Novinarstvo koje mi plaćamo treba da obezbijedi prostor da suočeljavanje mišljenja, kako bi donijeli najbolje odluke, da li nam Javni servis obezbjeđuje prostor za sve to?", pitao je Vuković.

Amar Sadiković, u ime studenata, poručio je da ne pristaje da bude među onima koji napuštaju Crnu Goru, niti da ima "gospodara".

"Ovo je naša država, mi smo država", naveo je on.

Jedan od predstavnika pokreta Milan Grdinić pozvao je sve okupljene da protest protekne mirno.

"Nećemo stati dok ne obezbijedimo smjenu režima i diktatora koji je zauzeo zgradu Predsjednika", kazao je on i dodao da će karavan "Odupri se" obići sve gradove u Crnoj Gori.

Jedan od organizatora protesta Slaviša Grubiša, na početku protesta, čitao je "vijesti" Dnevnika Javnog servisa za slobodne građane.

"Dosta je bilo. Hoćemo ostavke", poručio je Grubiša.

Demonstranti su nakon platoa ispred Skupštine Crne Gore krenuli u protestnu šetnju bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do zgrade Radio Televizije Crne Gore (RTCG), gdje su, uz buku, tražili ostavke.

Perović se obratio okupljenima i zamolio ih da se mirno i dostojanstveno udalje, kako bi se se skup okončao.

"Večeras smo poslali najsnažniju poruku protiv kolektivne amnezije. Nikada nećemo odustati. Pamtimo i pamtićemo sva njihova nepočinstva", zaključio je Perović.

Naredni protest zakazan je za 9. maj.

Пратите нас на

Коментари78

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније