Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

19. 04. 2019. 07:21   >>  19:21 22

BEČIĆ TVRDI

Kriza u Kotoru problem za cijelu opoziciju

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da kriza u Kotoru nije problem samo Demokrata i Socijaldemokratske partije (SDP) već cijele opozicije.

On je rekao da bi smjena kotorskog gradonačelnika Vladimira Jokića bila direktan udar na Sporazum o budućnosti i pozvao SDP da povuče inicijativu.

"Rješenje za novonastalu situaciju ponudili su odbornici aktuelne većine, a to je da SDP povuče inicijativu o razrješenju Vladimira Jokića do stvaranja uslova za slobodne i fer izbore, saglasno Sporazumu za budućnost. Ovdje se ne radi o bilateralnom problemu i rješenju, jer vlast u Kotoru nije vlast Demokrata i SDP-a, već cjelokupne opozicije sa državnog nivoa", rekao je Bečić u intervjuu Vijestima.

Ako, kako je rekao, uvedemo praksu da jedna partija može da kadruje drugoj to, smatra ona, "znači da otvaramo Pandorinu kutiju u opoziciji sa dalekosežnim političkim posljedicama na svim nivoima".

"Nijesam primijetio da bilo ko od opozicionih kolega i predstavnika GP 'Odupri se' ima dilemu oko toga da je rušenje Jokića direktan udar na Sporazum za budućnost i jedinstvo opozicije. Dakle, dobro smišljen trik, koji ne može i ne smije proći, jer ako to prođe u Kotoru, onda legitimišemo promjenu izborne volje na svim nivoima na kojima ove partije pobijede DPS", rekao je Bečić.

Komentarišući proteste, Bečić je rekao da su oni "veliki iskorak za crnogorsku političku scenu i snažno sredstvo demokratskog građanskog pritiska na vlast".

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније