Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

17. 04. 2019. 09:20 >> 09:29
38

DEMOKRATE I CRNOGORSKA

Prijete Careviću otkazom zbog privremenih objekata

Budvanske Demokrate i Crnogorska će izaći iz vladajuće koalicije sa Demokratskim frontom u Budvi, ukoliko predsjednik Opštine Marko Bato Carević da saglasnost na izmijenjeni Plan privremenih objekata koji je pripremilo Ministarstvo turizma i uređenja prostora, saznaju Dnevne novine.

Plan Ministarstva na čijem je čelu Pavle Radulović, koji je upućen Opštini Budva, predviđa da šest diskoteka na budvanskom šetalištu, i još 14 ugostiteljskih objekata lokala brze hrane i trgovačkih radnji šetališta ispod Pošte, koji su u zoni Morskog dobra ostaju i ovoga ljeta.

To znači otvorene diskoteke Trokadero, Paris, Ambinete, Rafaelo, Maltez i Miami, ostaju da rade i ove godine, dok će objekti koji su u nadležnosti budvanske opštine biti uklonjeni.

Ministarstvo očekuje da Opština Budva odgovori do 22. aprila. Taj rok je, sva je prilika, i datum koji će određivati sudbinu budvanske koalicije.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Carevićevi koalicioni partneri Demokrate i Crnogorska su decidno protiv ovog plana i traže od Carevića da ga odbije.

Javno preduzeće Morsko dobro zatražilo prije Nove godine mišljenje od Opštine da li je saglasna da na šetalištu kojim lokalna uprava ne gazduje, ipak ostanu diskoteke.

To je odbio tadašnji predsjednik Opštine Dragan Krapović, ali i lider Demokratskog fronta Marko Bato Carević. Uslijedili su protesti ugostitelja i vlasnika lokala brze hrane i trgovačkih radnji koji su tražili da, zbog nemogućnosti da se ta lokacija uredi jer je sezona uveliko počela, dozvoli da rade još ovo ljeto, te da su spremni da ispoštuju sve uslove koje od njih budu tražili.

Ministar Pavle Radulović, međutim, ima argumente za ostanak ovih objekata.

On je rekao da je jedan od uslova da se privremeni objekti povuku nekoliko metara od šetališta.

“Diskoteke moraju ugraditi limitatore zvuka i limitirati ih na 65 decibela, i svi moraju dostaviti garancije banke, odnosno keš depozite da će sami ukloniti svoje objekte od 1. oktobra, zaključno sa 31. oktobrom i takav plan će biti poslat na mišljenje, kao što je to bio slučaj i sa planom za Žabljak. Ukoliko se Opština složi s tim da ostanu, oni će ostati na tom mjestu. Ne samo Opština, nego i Uprava za zaštitu kulturnih dobara. Ukoliko se ne složi, oni će biti uklonjeni i to je to”, kazao je Radulović.

Saglasnost da ostanu diskoteke na šetalištu dali su i hotelijeri hotela Budva, te vlasnici budućeg hotela Falkons koji se gradi preko puta diskoteka.

I pored jasnog stava ministra Radulovića, da je sve u rukama budvanske opštine, u ovom gradu kolaju priče da može doći do raskida koalicije i da Demokrate Dragana Krapovića i Crnogorska Vladimira Pavićevića sumnjaju u iskrenost Demokratskog fronta.

Pojedini funkcioneri Demokrata i Crnogorske, koji nijesu htjeli da im pominju ime, jer, kako su rekli ne žele da vrše pritisak na predsjednika Opštine, juče su potvrdili Dnevnim novinama da će ove partije sigurno izaći iz koalicije ako Carević pristane na plan Ministarstva.

Odgovor na pitanje da li će Opština dati pozitivno ili negativno mišljenje o Planu Ministarstva novinar Dnevnih novina juče nije mogao da dobije jer Marko Bato Carević nije odgovarao na njihove pozive.

Пратите нас на

Коментари38

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније