Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 04. 2019. 09:05 >> 10:12
25

ĐUKANOVIĆ I MARKOVIĆ

CG uz Francusku u obnovi Notr Dama

Crna Gora je uz Francusku u obnovi katedrale Notr Dam, jednog od simbola evropske kulture kojoj i Crna Gora pripada, poručio je predsjednik Milo Đukanović, dok je premijer Duško Marković saopštio da Vlada Crne Gore izražava solidarnost sa francuskim narodom i predsjednikom Emanuelom Makronom u pozivu za njenu obnovu.

"Pozdravljam požrtvovanost svih koji su spasili Notr Dam od potpunog uništenja. Crna Gora stoji uz Francusku u obnovi Katedrale, jednog od simbola evropske kulture kojoj i Crna Gora pripada", objavljeno je na Tviter nalogu predsjednika Đukanovića.

Solidarnost je sa Francuskom na Tviteru iskazao i premijer Marković.

"Svjedočeći s tugom i žaljenjem teškom očtećenju katedrale Notr Dam, jednog od simbola svjetske kulturne baštine, Vlada Crne Gore izražava solidarnost sa francuskim narodom i predsjednikom Makronom u pozivu za njenu obnovu", navodi se u tvitu Markovića.

Podsjećamo, katedralu je zahvatio stravičan požar u kojem se urušio toranj tog istorijskog zdanja, jednog od najposjećenijih spomenika u Evropi.

Pariski vatrogasci saopštili su da su poslije nekoliko sati gašenja požara u katedrali uspjeli da sačuvaju konstrukciju zdanja u cjelini, javila je agencija Frans pres.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније