Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 04. 2019. 06:51   >>  20:29 18

DETALJI SA SASTANKA

Opozicija dogovorila još jedan protest

Predsjednici svih partija parlamentarne opozicije i predstavnici pokreta "Odupri se – 97.000" načelno su na sastanku u Nikšiću dogovorili da u skorije vrijeme bude održan još jedan protest čiji datum će saopštiti organizatori na današnjoj konferenciji za novinare, saznaje Pobjeda.

Više izvora lista koji su prisustvovali sastanku je saopštilo da su se prilikom rasprave čule različite ocjene o potrebi nastavka održavanja protesta.

"Na insistiranje Džemala Perovića, načelno je dogovoreno održavanje novog protesta, što je izazvalo iznenađenje kod dijela prisutnih, a kao potencijalni datum je pomenuta subota", rekao je izvor Pobjede koji je prisustvovao sastanku.

Drugi izvor je kazao da je bilo riječi i o protestima koje za četvrtak organizuje Duško Knežević, a koje ne podržava dio opozicie i pokret "Odupri se".

"Predstavnici Demokratskog fronta su dali podršku ideji Kneževića, saopštavajući da treba širiti antirežimski front, ali se nijesu eksplicitno izjasnili hoće li učestvovati u organizaciji tog protesta i u pokušajima omasovljenja", rekao je izvor Pobjede.

Iz SDP-a, koji je bio domaćin sastanka, nakon sastanka je poslato šturo saopštenje u kojem se navodi da su na sastanku "razmotrili sedmičnu aktivnost u okviru kreativnomedijskog i normativnog tima i aktivnosti na međunarodnoj afirmaciji građanskih protesta".

"Ponovo je izražena zahvalnost građanima koji na protestima brane osnovno pravo u civilizovanom svijetu, a to je da zakon bude isti za sve, a da građani slobodno biraju i budu birani u svojoj državi", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je država građanska jer pripada njim,a a ne odnarođenoj grupi koja se stavila iznad naroda i države.

 "Konstatovano je da 'Sporazum za budućnost' ostaje osnov za demokratski dogovor svih onih koji nijesu zarobljenici svoje prošlosti i koji žele pošteno raditi i živjeti u Crnoj Gori", zaključeno je u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali Aleksa Bečić i Boris Bogdanović iz Demokrata, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević iz DF-a, Goran Danilović iz UCG, Ranko Krivokapić iz SDP, Janko Vučinić iz Radničke partije, Miodrag Lekić iz Demosa, Vladimir Joković iz SNP-a , kao i Džemal Perović i Omer Šarkić u ime pokreta "Odupri se".

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније