Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

15. 04. 2019. 15:30 >> 15:39

DRLJEVIĆ ISTAKAO

CT primjer uspješnog korišćenja EU fondova

Napredak države na putu prema Evropskoj uniji mora biti ispraćen razvojem lokalnih zajednica, a Prijestonica može poslužiti kao primjer opštine koja je uspješno iskoristila sredstva iz EU fondova za razvoj sopstvene infrastrukture i jačanje kapaciteta, ocijenjeno je tokom posjete glavnog pregovarača Aleksandra Drljevića Cetinju.

"Drljević je, zajedno s pregovaračima za poglavlja 19 i 27, Ljiljanom Simović i Sašom Radulovićem, u okviru projekta `Evropski dan u tvom gradu`, posjetio Cetinje i sa gradonačelnikom Aleksandrom Kašćelanom razgovarao o ulozi opština u pristupnim pregovorima i koristima od budućeg članstva", saopšteno je iz Vlade, naglasivši da je Drljević posjetio i projekat Vrtijeljka.

„Korišćenje evropskih fondova je važno za izgradnju neophodnih administrativnih i infrastrukturnih kapaciteta opština. Dosadašnjom realizacijom projekata iz fondova EU umnogome se doprinijelo infrastrukturnom osnaživanju Prijestonice, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda građana. Posvećenošću pri apliciranju za projekte EU, kao i dobrim rezultatima u njihovom sprovođenju, radićemo na snaženju lokalnih samouprava za dostizanje evropskih standarda“, rekao je Drljević tokom sastanka sa gradonačelnikom Prijestonice.

Kašćelan je podsjetio da je Prijestonica Cetinje u prethodnom periodu uspješno koristila sredstava iz fondova Evropske unije u različitim prioritetnim oblastima - od tretmana otpadnih voda, ekologije i energetske efikasnosti, turizma, do jačanja administrativnih i tehničkih kapaciteta lokalne uprave.

 „Zadovoljni smo što smo među opštinama koje su povukle najviše sredstava iz EU fondova, a trenutno je u obradi šest naših projekata iz različitih poziva. U narednom periodu cilj nam je da privučemo što više sredstava iz pretpristupnih fondova, kao i da se što bolje pripremimo za period nakon prijema Crne Gore u EU, kada se očekuje značajna finansijska podrška EU“, kazao je on.

Kako su istakli iz Vlade, Drljević i Kašćelan su saglasni da je proces pristupanja EU od izuzetne je važnosti, ne samo zbog standarda koji se uspostavljaju, već, prije svega, zbog kvaliteta života građana koji bi trebalo da bude unaprijeđen.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније