Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

14. 04. 2019. 19:56 >> 19:56
1

SD BUDVA

"Sezona još nije počela, a kad će, ne znamo"

Sezona turizma svuda je počela, osim u njegovoj prijestonici, ocijenio je opredsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokrata Budva Petar Ivković.

Ivković je kazao da Budva trenutno neodoljivo podsjeća na onu aprilsku ’79. godinu: gradilišta, raskopane, neprohodne ulice i rupe na svakom koraku.

"Gradskim jezgrom zbunjeno tumaraju grupe turista, s pravom zaključujući da je sezona turizma svuda počela, osim u njegovoj prijestonici. Kad će početi, ne znamo. Možemo zaključiti da se u Budvi ovih dana ponovo dešava zemljotres, ovog puta politički, ali će oštećena strana ostati ista kao prije 40 godina – građani Budve, koji sezonu i turiste čekaju kao ozebli sunce", saopštio je Ivković.

Prema njegovim riječima, aktuelna budvanska vlast očigledno ne zna da je odluke lako donositi, ali teško realizovati.

"Ili zna, pa je jedan koalicioni partner (Demokrate) odluke donio poslije gotovo dvije godine svoje vladavine, na kraju mandata, a njihovu realizaciju prepustio drugom (DF). Idilična koalicija, nema što", navodi Ivković.

Kazao je da je SD, kao konstruktivna opozicija u Budvi, podržao sve odluke o decenijama potrebnim promjenama u gradu, glasajući u Skupštini za njih, bez obzira ko ih je predložio.

"Tako smo podržali i odluku o ukidanju privremenih lokacija, uz primjedbu da se zakupcima moralo ponuditi alternativno rješenje. Svjedoci smo da se ta odluka selektivno realizuje i da opstanak lokacija umnogome zavisi od političke pripadnosti zakupaca, što je šablon ponašanja koji je vladajuća budvanska koalicija godinama revnosno kritikovala. Posebno je zanimljivo ponašanje najfreškijeg koalicionog partnera, tzv. Crnogorske, koja je prošle godine, kao opozicija, u ovom periodu neštedimice kritikovala građevinske radove, izvođene u mnogo manjem obimu nego ove godine, pa se pitamo zašto sad ćute. Je li pogled na grad drugačiji iz fotelja, nego iz opozicione klupe? Izgleda da njima jeste", smatra Ivković.

Bez dileme, kako dodaje, Socijaldemokrate Budve zapažaju i pozdravljaju određene, iako isuviše male, investicije u Budvi.

"Sve to je odavno moglo i moralo biti urađeno, jer ne iziskuje veliki trud, niti finansijska ulaganja. No, pitamo se je li to ono što je našem gradu u ovom trenutku najvažnije i najpotrebnije? Pitamo se i odgovaramo: nije, gospodo iz vlasti! Budvi je potrebno da na današnji dan bude širom otvorenih kapija, bezbjedna i lijepa za turiste, od kojih svi živimo! Koliko ste uspjeli da je napravite takvom, neka procijene građani", poručio je predsjednik OO SD Budva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније