Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

11. 04. 2019. 13:55 >> 13:55
13

MILAČIĆ NAKON SASLUŠANJA

Oni nama palili zemlju, ja njima zastavu

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić, nakon saslušanja u policiji zbog paljenja NATO zastave, kazao je da je alijansa "nama palila zemlju", a da je on njima zapalio zastavu.

 

"Kako je NATO nezakonito, mimo odobrenja Savjeta bezbjednosti UN i mimo ikakvih moralnih skrupula bombardovao našu zemlju, ali i bratsku Srbiju, kako je pobio i troje djece u Murinu, ali i hiljade drugih civila na ovim prostorima, zbog čega se nikada nije ni izvinio, a kamoli odgovarao; kako je NATO sa njihovim ovdašnjim saučesnicima u kriminalu ugurao ovu zemlju u taj vojni savez mimo volje većine i mimo referenduma; kako je NATO globalna teroristička organizacija koja ima za cilj da štiti političke, ekonomske i vojne interese američke spoljne, neoimperijalne politike; kako NATO kao globalna anti-demokratska organizacija, decenijama podržava domaću anti-demokratsku organizaciju, DPS Mila Đukanovića, zbog svega toga bila je, jeste i biće dužnost i obaveza obilježiti rođendan NATO saveza", rekao je Milačić.

Zato je, kako je objasnio, na Trgu nezavisnosti 4. aprila "zapalio NATO krpu, jer zastavom koju treba poštovati ne možemo nazvati zastavu NATO saveza, koji nas je, imajući u vidu sve prethodno rečeno, trenutno okupirao".

On je rekao da je paljenje NATO zastave "zapravo paljenje baklje slobode".

"Mi smo zapravo uradili bezazlenu stvar, u odnosu na ono što je NATO uradio ovdje prije 20 godina, i što radi širom svijeta od svog postojanja: spaljuje i ljude, i zemlje, i slobodu. Zbog svega toga obaveza svakog slobodnog građanina ove zemlje jeste da se pobuni i ne miri sa zlom", kazao je Milačić.

Napominje da tokom cijelog događaja niko od pripadnika policije koji je bio prisutan nije reagovao.

"Što bi vjerovatno i po zakonu, morali učiniti da sam prekršio bilo kakvu zakonsku normu. Naprotiv, imajući u vidu izraze na njihovim licima stekao sam utisak da su i oni bili srećni kada im je lice obasjao plamen slobode", rekao je Milačić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније