Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 04. 2019. 20:07   >>  21:04 5

RADONJIĆ PRED ODBOROM

"Bez političkog uticaja na ASK"

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) postiže sve bolje rezultate, ostvarila je samostalnost kako se od nje i očekuje i netačne su pojedine konstatacije da na rad te institucije ima političkog uticaja, rekao je direktor ASK-a Sreten Radonjić.

Izvještaj o radu za prošlu godinu, predstavnici ASK-a predstavili su i Skupštinskom Odboru za antikorupciju. Članovi Odbora izvještaj su ocijenili dobrim uz konstataciju da je Agencija od osnivanja 2016. ozbiljno radila svoj posao.

Iz te institucije smatraju da su napravili značajan iskorak, te da rezultati koje postižu jačaju povjerenje građana u njihov rad. 

Uz ocjenu da su rezultati Agencije dobri, članove odbora ineteresovali su i razlozi zbog kojih je Upravni sud poništio pojedine odluke Agencije, među kojima i onu o smjeni članice Savjeta Vanje Ćalović-Marković. 

Odbor je formirao i Komisiju za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije, a javni konkurs za njihov izbor biće, kako je najavljeno, raspisan sjutra. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније