Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 04. 2019. 16:45 >> 16:45
2

MARTINOVIĆ PORUČIO

"Vlast kalkuliše sa rokom izgradnje autoputa"

Javno priznanje vlasti da će prva dionica auto puta Smokovac - Mateševo biti završena sredinom septembra naredne godine, navodi na sumnju da se ponovo radi o nekoj zakulisnoj radnji, saopštio je potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović.

 

“Naime, iako je pompezno najavljivano sa najviših adresa da ćemo se prvom dionicom autoputa voziti do kraja maja ove godine, od toga, sada je već jasno, nema ništa. U međuvremenu, saznajemo da iako je morala biti još uvijek nije dogovorena izgradnja petlje Smokovac i sa njom prateća hidro i elektro instalacija za autoput”, saopštio je Martinović.

Tako se, kako je rekao,  nameće pitanje da li će i kada ovi radovi biti ugovoreni.

“Dosta stidljivo, ali može se čuti i to da je država zakazala prilikom izdavanja dozvola i pripreme cjelokupne dokumentacije, pa je i to jedan od razloga zašto je rok probijen za 1/3 u odnosu na ugovoreni”, navodi se u saopštenju.

Martinović kaže da više niko ne pominje da će Kinezi platiti penale za svaki dan kašnjenja.

“Međutim, o tome da institucije ne rade svoj posao suvišno je i govoriti, jer  i sadašnji ministar Nurković izbjegava pokrenuti pitanje odgovornosti prethodnog ministra saobraćaja, Ivana Brajovića, za sve štetne radnje koje su nastale prilikom ugovaranja prve dionice a odnose se na desetine miliona eura novih izdataka na teret poreskih obveznika”, navodi se u saopštenju.

Martinović smatra da vlast politički kalkuliše sa rokom završetka izgradnje prve dionice autoputa Smokovac - Mateševo.

“ Najnoviji rok za završetak ove dionice autoputa, koji vlast projektuje za septembar naredne godine, gle čuda, poklapa se sa periodom u kojem ističe četvorogodišnji mandat aktuelnom sazivu Skupštine Crne Gore, što znači da je to krajnji rok u kojem se moraju održati parlamentarni izbori”, navodi se u saopštenju.

“Svjesni da ih na narednim izborima realno čeka konačni odlazak u opoziciju, režimska vrhuška ne preza ni od toga da završetak najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori prilagodi svojoj političkoj potrebi, kako bi neposredno prije održavanja paralamentarnih izbora (kako su oni to po dobro ustaljenoj praksi navikli svojatanjem svih zasluga za realizaciju ove investicije) pokušali da se dočepaju jos jednog mandata za vlast”, tvrdi Martinović.

On je uvjeren da će konačne troškove za završetak ove dionice autoputa, vlast ostaviti za dogovor nakon izbora.

“ Ubijeđeni smo da će ti naknadni, nepredviđeni i drugi radovi biti enormno skupi za građane, jer će se i na taj način platiti visoka cijena činjenici da je aktuelna vlast u realizaciju ovog najznačanijeg infrastrukturnog projekta ušla na osnovu idejnog rješenja”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније