Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2019. 18:17 >> 18:17
2

JANKOVIĆ - DIMOVSKI

Odnosi između CG i S. Makedonije primjer u regionu

Odnosi između Crne Gore i Sjeverne Makedonije primjer su dobrosusjedske politike i regionalne saradnje, ocijenjeno je na sedmim bilateralnim političkim konsultacijama ministarstava vanjskih poslova, održanim u Podgorici.

Kako je saopšteno, delegacije su predvodili državni sekretari Zoran Janković i Viktor Dimovski.

Janković je rekao da je zadovoljan sadržajnom saradnjom Crne Gore i Sjeverne Makedonije, kao i prijateljskim i otvorenim odnosima koji su potvrđeni intenzivnim političkim dijalogom na najvišem nivou.

"Posebno je istakao odličnu saradnju u domenu vanjskih poslova i odbrane, ukazavši da postoji prostor za unaprjeđenje ekonomskih odnosa, naročito u oblastima turizma i infrastrukturnog povezivanja", piše u saopštenju.

Dimovski je pozdravio odlične bilateralne odnose i zahvalio na brzoj ratifikaciji Protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u u crnogorskoj Skupštini, naglasivši da će sveukupna saradnja između dvije države biti dodatno ojačana i kroz evroatlantsko savezništvo.

Zajednički je konstatovano da je ugovorno-pravna osnova veoma dobra, i ukazano na važnost njenog kontinuiranog jačanja.

"Janković je upoznao sagovornika sa dinamikom reformskih procesa i napretka na tom planu, istakavši da očekujemo da i poslednje pregovaračko poglavlje otvorimo tokom ove godine. Pozdravio je korake koje Sjeverna Makedonija preduzima u evropskim integracijama, i dodao da će Crna Gora nastaviti da pruža čvrstu podršku i pomoć", dodaju u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da bliska regionalna saradnja i realizacija zajedničkih projekata predstavljaju najučinkovitiji put ka članstvu u društvu najrazvijenijih evropskih demokratija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније