Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

09. 04. 2019. 13:52 >> 13:53
19

MARTINOVIĆ

Ako trubama ne smijene vlast, održaće novi sastanak

Subotnji protest pokazao je da je sve manju podršku građana, a nova okupljanja se više ne najavljuju, poručuju iz DPS-a.

“Subotnji protesti na smanjenom prostoru ispred Skupštine pokazali su konstantan pad, predvodnike bez ideje i energije koji ne znaju ni šta ni kako dalje, uz sve manje podrške okupljenih aktivista opozicije, i bez interesovanja građana”, poručio je poslanik DPS-a Momčilo Martinović.

I dalje se, kako navodi Martinović, ne zna ko je organizator, bez obzira što javnosti pokušavaju da nametnu da im je Džemal Perović lider.

“Ne reaguju ni na optužbe svog ideologa, odbjeglog tajkuna, da su među njima pripadnici UDBE. Uz to su i kontradiktorni. Saopštavaju jednoj poznatoj svjetskoj agenciji da su protiv stranih i opozicionih uplitanja, a potpisuju sporazum za budućnost sa 39 poslanika opozicije”, navodi Martinović.

Navodi i da su zapravo opozicionari potpisali sporazum sami sa sobom.

“Jer u organizacionom odboru Demokrate imaju svog odbornika iz Kotora Pejovića, Milačić svog aktivistu Kurgaša, a Dritan i URA Gajevića. S druge strane medijski koncern Vijesti traži pomoć Brisela, i očekuju da taj isti Brisel podrži grupicu politikanata koji su prihvatili zahtjev opozicije da odmah poslije prvih izbora može doći do zaokreta na državnom strateškom evropskom kursu. A onda su se samozvani lideri sastali i zakljucili to isto što su im iz Vijesti juče nacrtali na naslovnici i  političko vođstvo prepustili novoj članici DF-a, Demokratama, makar da malo odmijene svog novog lidera Džemala”, poručuje Martinović.

Poslanik DPS-a kaže i da se nova okupljanja više ne najavljuju.

“Samo akcije građanske neposlušnosti koje „kreativni timovi” rade po priručniku. Ako trubljenjem nekoliko poletarca URA-e u sedam ujutru Ulicom Slobode ne uspiju da smijene vlast,odrzace još jedan sastanak”, zaključio je Martinović.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније