Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

04. 04. 2019. 06:51 >> 06:52
8

TVRDI NA FB-U

Medojević: Krivokapić plagirao moju izjavu

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević optužio je juče u objavi na društvenim mrežama lidera SDP-a Ranka Krivokapića da mu je plagirao izjavu datu na zajedničkom sastanku opozicije sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom, piše Pobjeda.

Naime, nakon sastanka opozicije sa Gremingerom, održanom u Skupštini Crne Gore, Krivokapić se oglasio izjavom u kojoj je naveo da je na sastanku kazao da što prije treba otvoriti pregovore o tehničkoj vladi.

Lider SDP-a je i ustvrdio da "druge relevantne adrese u Evropi to podržavaju i da su to sugerisale vrhu vlasti".

"Vremena nemamo. Situacija sa mnogim pokazateljima kreće ka zaoštravanju. Kao i devedesetih se pojavljuju nacionalne tačke zagrijavanja, Berane, Miholjska prevlaka i druge. Promjene u bezbjednosnom sektoru koje ne upućuju na demokratizaciju, ekonomskosocijalna situacija koja je sve teža, sudske i tužilačke odluke koje nemaju povjerenje javnosti - kazao je Krivokapić.

Upravo je posljednji pasus bio sporan Medojeviću jer, kako tvrdi, baš on je to izjavio na sastanku sa Gremingerom.

"Ovo na sastanku sa OEBS-om nije rekao Ranko (Krivokapić), nego ja. Kakav plagijator. Ne mogu da vjerujem", napisao je Medojević na Fejsbuku.

Odgovarajući na pitanja - da li se Krivokapić činjenicom da je iz njegovog medijskog pula najavljen sastanak sa Gremingerom samokandidovao za potencijalnog premijera vlade građanskog jedinstva - Medojević je potvrdio da se lider SDP-a sam kandiduje za premijera i lidera opozicije.

"On se sam kandiduje. Već su pokrali moje inicijative oko minimalne zarade, progresivnog oporezivanja, smanjenja akciza na gorivo", nastavio je Medojević optužbe na račun SDP-a i njihovog lidera.

"Sporazumom o budućnosti", koji je potpisan u subotu, sve opozicione stranke su se obavezale na zajedničko i koordinisano djelovanje izuzimajući bojkot parlamenta.

SDP se juče nije oglašavao povodom tvrdnji Medojevića.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније