Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 03. 2019. 17:21   >>  16:46 9

DPS HERCEG NOVI

"Potpuni fijasko izleta Demokrata"

Današnji protest u organizaciji Demokrata, Demosa i Crnogorske u Herceg Novom zabilježio je potpuni fijasko, kazali si iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

"Ni lijep sunčan dan, ni besplatan prevoz autobusima, ni plaćeno gorivo za automobile iz Budve, Kotora, Plužina, Nikšića, Mojkovca, Podgorice, Cetinja, nijesu privukli simpatizere Demokrata da u većem broju dođu na jednodnevni izlet u Herceg Novi. U gradu u kojem vrše vlast, a u kojem vlada komunalni haos, u gradu u kojem su u gradske službe zaposlili sve svoje članove, a članovima i simpatizerima DPS-a uručili otkaze i pored javnog obećanja da neće biti političkog otpuštanja i zapošljavanja", kazali su iz DPS-a.

Prema ocjenama Novskog DPS-a na ulicama tog grada sakupilo se jedva "100 novljana, 250 izletnika i omanja grupa zbunjenih turista koji su mislili da je u pitanju neki karneval".

"Ideja Demokrata da crnogorskoj javnosti pošalju poruke kako složni vršioci vlasti u Herceg Novom mogu da okupe opoziciju, raspršila se poput balončića od sapunice. Dok su turisti prestrašeno odjurili sa skupa, 250 izletnika pakuje kofere i vraćaju se autobusima i kolima kući", navodi se u saopštenju.

Protes, kako su kazali, nije uspio i pored sedmodnevnog maltretiranja građana Herceg Novog sa performansima koji su plašili djecu i stare, upaljenih baklji i megafona kojima su hrabrili sebe da izdrže do današnjeg dana, i tone letaka koji su pobacani po dvorištima i ulazima zgrada a kojima se pozivaju građani na protest.

"Balončić je puk'o i pored govora koje su danima pripremali 'preletačevići' koji su izdali razne partije i uhljebljenje našli u Demokratama Crne Gore. Balončić je puk'o i pored nezapamćene podrške onih medija koji se bore za slobodno laganje, podvaljivanje i obmanjivanje. Ni medijske mecene, od kojih neki hoće da zaborave svoju bježaniju kroz Herceg Novi u gepeku automobila, kada su ostavili Crnu Goru na koju su padale granate, da bi svoju slobodu štitili negdje drugo, ni predstavnici nevladinog sektora, ni pojedini političari koji su u našem gradu dobijali titule za podršku izdaji, nijesu bili dovoljni da građani Herceg Novog daju svoju podršku onima koji bi da ruše - umjesto da stvaraju, da podmeću i obmanjuju - umjesto da pogledaju istinu u oču, koji bi da se trčeći iz partije u partiju bore za svoje stolice i povlastice - umjesto da doprinesu napretku grada. Herceg Novi je uvijek bio svoj i ponosan", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније