Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

28. 03. 2019. 18:16 >> 20:10
9

ĐUKANOVIĆ I NETANJAHU

CG zainteresovana za izraelske investicije u turizmu

Crna Gora je veoma zainteresovana za izraelske investicije u turizmu, proizvodnji hrane, energetici i svim drugim granama, ali prije svega za transfer novih tehnoloških znanja, što bi predstavljalo infuziju za osavremenjavanje crnogorskog ukupnog razvoja, saopštio je predsjednik Milo Đukanović, nakon što je završio dvodnevnu posjetu Izraelu susretom sa predsjednikom Vlade Benjaminom Netanjahuom.

U prijateljskom razgovoru posebno je bilo riječi o unapređenju bilateralne saradnje, uz izraženo zadovoljstvo odličnim odnosima između dvije prijateljske zemlje. Zajednički je konstatovano da postoje izvanredne mogućnosti za dalji razvoj turizma, za šta je potrebno učiniti dodatne napore sa državnog nivoa za bolju dostupnost, odnosno uspostavljanje redovnije avio linije između Podgorice i Tel Aviva.

 

Đukanovic je istakao da smo veoma zainteresovani i za izraelske investicije u turizmu, proizvodnji hrane, energetici i svim drugim granama, ali prije svega za transfer novih tehnoloških znanja, što bi predstavljalo infuziju za osavremenjavanje našeg ukupnog razvoja.

 

Netanjahu je istakao da je Crna Gora prijateljska zemlja, i da Izrael može biti za Crnu Goru ono što je za njih bila Silikonska dolina. Zato je od najvećeg značaja obezbijediti povezivanje između obrazovanja i biznisa u čemu Izrael značajno može pomoći našoj zemlji, istaknuto je u razgovoru. U tom cilju dogovoreno je da se jedan broj talentovanih mladih ljudi iz Crne Gore uputi na edukativne kurseve u Izrael.

Đukanović i Netanjahu razgovarali su i o saradnji u oblasti odbrane i bezbjednosti, i razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u regionu.

Ranije tokom dana predsjednik Đukanović obišao je sjedište kompanije WaterGen koja se bavi inovativnim rješenjima u proizvodnji i preradi vode i sastao se sa članovima Borda direktora kompanija ELBIT system, hotelskog lanca DAN i kompanije BIG koja se bavi gradnjom trgovačkih centara.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније