Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

27. 03. 2019. 20:03 >> 21:57

DPS KOTOR

Manipulišu zbog straha od smjene Jokića

Inicijativa za smjenu predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića u potpunosti je formalno pravno ispravna i u skladu je sa zakonom i Statutom Opštine, poručuju iz lokalnog DPS-a i dodaju da je krajnji rok za zakazivanje sjednice 9. april.

Podsjetimo, predsjednica SO Kotor Dragica Perović, vratila je lokalnom SDP-u na doradu prijedlog za razrješenje predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića.

Iz DPS-a poručuju da je smjena predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, institucionalno započeta predajom inicijative Skupštini opštine Kotor, pokrenula lavinu straha i neistina Jokića i njegovih zaštitnika na lokalnom i državnom nivou.

Cilj je, kako poručuju iz DPS-a, pokušaj spašavanja funkcija.

“Jokić i koalicioni drugovi manipulišu građanima kada kažu da je podnošenje inicijative za njegovu smjenu "prekrajanje volje birača". Ne. Prekrajanje volje birača je upravo ono što je radio Jokić, a to je samostalno donošenje odluka koje su u nadležnosti doma građana i birača Kotora, Skupštine opštine, koja je jedina nadležna da donosi takve odluke. Prekrajanje volje birača je kada Jokić sam donosi te odluke, čime je Kotor doveo u vd stanje koje traje od kada je jedva izabran na tu funkciju”, poručuju iz kotorskog odbora DPS-a

Kažu i da je Jokić donosio odluke isključivo u svom interesu, a štetne za grad, kao i da je nenamjenski trošio sredstva i radio mimo propisa.

“Zbog toga danas postoji inicijativa za njegovu smjenu iza koje stoje odbornici DPS-a, ali i drugih, njegovih koalicionih partija, čime je jasno stavljeno do znanja da je prepoznata Jokićeva samovolja u lokalnoj samoupravi, kojoj je sada odbrojano vrijeme”, stoji u saopštenju kotorskog DPS-a.

Ističu i da pokušaji pravdanja Jokića da je radio po zakonu, izgledaju smiješni i, kako navode u DPS-u, predstavljaju najozbiljnije vrijeđanje Kotorana i svih koji su pratili rad njegove administracije.

“Za Demokrate i Jokića „rad po zakonu“ je protivzakonito zapošljavanje svih sedam sekretara Sekretarijata, Glavnog administratora Kotora, sekretarke Skupštine opštine Kotor, Direktora Dikrecije za uređenju i izgradnju Kotora, direktorice Centra za kulturu „Nikola Đurković“ i mnogih drugih službenika, angažovanih po partijskom ključu, uz prethodno otpuštanje ranijih zaposlenih”, stoji u saopštenju DPS Kotor.

Tendencija da se odbornici DPS-a Kotor, koji su potpisali inicijativu diskredituju, kako poručuju iz DPS-a loš je pokušaj skretanja pažnje sa izvjesne smjene prvog Demokrate Kotora.

“Jokića brane njegovi demagozi i sateliti u lokalnoj vlasti, kojih je strah od gubitka svojih fotelja nakon smjene Jokića”, poručuju iz DPS-a.

Iz DPS odgovaraju da se vraćanjem inicijative za smjenu Jokića pravdanu formom, neće zamijeniti suštinu, a to je, kako navode, da je Jokić radio protiv interesa Kotora i da ga većina predstavnika građana poziva na odgovornost.

“Inicijativa za smjenu predsjednika Opštine je u potpunosti formalno pravno ispravna i u skladu je sa zakonom i Statutom Opštine Kotor, te podsjećamo predsjednicu Skupštine Opštine da je krajnji rok za zakazivanje sjednice 9. april, kada će se odbornici izjasniti o inicijativi za razrješenje predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokić”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније