Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 03. 2019. 16:35 >> 16:01
12

ABAZOVIĆ I KEMP

Na ulici smo jer branimo Ustav i zakone

Crnoj Gori treba korijenita reforma i kontrola izbornog procesa, saopštio je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, nakon sastanka sa ambasadorkom Velike Britanije Alison Kemp.

Tokom sastanka bilo je riječi o aktulenoj političkoj situaciji kao i o protestima koji su nedjeljama unazad aktuelni u Crnoj Gori.

Abazović je upoznao Kemp sa političkim principima za koje se URA zalaže i istakao da demokratizaciju Crne Gore žele svi građani osim, kako je naveo, nekolicine privilegovanih pojedinaca.

“Zaslužujemo da budemo uspješna evropska država, ali to ne možemo postići u uslovima zarobljenih institucija i državnog aparata koji je pod kontrolom vladajućeg režima. Zato smo uz građane na protestima. Snažno podržavamo zahtjeve koji mogu voditi ka razrješenju krize i očekujemo da postignemo dogovor oko osnovnih principa”, saopštio je Abazović.

Razmijenjena su mišljenja i o potencijalnim scenarijima koji se mogu očekivati narednih nedjelja ali i o aferama i izbornom zakonodavstvu.

“Ne možemo ići na izbore koje organizuje ovakva vlast. Valjda je to svim dobronamjernim građanima jasno. Treba nam korijenita reforma i kontrola izbornog procesa. Afera “Koverta” je samo potvrdila ono što smo godinama unazad pričali. Moramo stati u odbranu Ustava i zakona, zbog toga smo svake subote sa građanima na ulici. Ovo je naša zemlja i neće je dalje otuđivati grupica oligaraha koja je korupcijom stekla enormno bogatstvo i vlast”, istakao je lider URA.

Abazović i Kemp osvrnuli su se i na dešavanja na utakmici Crna Gora - Engleska, te zajedno konstatovali da rasizmu nema mjesta nigdje pa ni na sportskim događajima, kao i da su navijači obje reprezentacije na ulicima Podgorice demonstrirali prijateljstvo i sportsku atmosferu.

Abazović se zahvalio Kemp na naporima i podršci koju Velika Britanija pruža Crnoj Gori na ostvarivanju reformi i unapređenju ukupnog društvenog ambijenta. Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar partije Mileta Radovanić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније