Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

27. 03. 2019. 12:12 >> 11:43
5

DEMOKRATE SMATRAJU

Inicijativa za smjenu Jokića je vraćanje Kotora u ruke DPS-a

Inicijativa za smjenu predsjednika Opštine Kotor, je inicijativa za vraćanje Kotora u ruke DPS-a, kao i očigledno prekrajanje izborne volje građana Kotora, saopštio je predsjednik kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović, dodajući da to za rezultat može imati dalekosežne političke posljedice.

"U trenutku u kojem se opozicija u Crnoj Gori homogenizuje, a nezadovoljna većinska i građanska Crna Gora ujedinjuje, svaki odgovoran opozicioni subjekt svu snagu i energiju usredsredio bi na postizanje cilja koji je većinska Crna Gora sebi zacrtala – a to je konačna promjena vlasti koja nikada nije smijenjena na izborima," saopštio je Bogdanović.

"To je nešto što ističemo kao aksiom i što bismo svi podrazumijevali da nije bilo Inicijative za vraćanje Kotora DPS-u. Drugim riječima, sve ono što se pokušavalo kovertama, ucjenama, pritiscima, sada se čini Inicijativom za vraćanje Kotora DPS-u, na koju su prvi stavili potpise odbornici DPS-a", naveo je Bogdanović.

"Da budemo potpuno jasni: u našem političkom subjektu ne može se kadrovati iz drugog političkog subjekta, jer to nije ni principijelno, ni moralno, ni vaspitano, tako da Demokrate neće imati drugog kandidata za predsjednika Opštine, mimo Vladimira Jokića.

Vladimir Jokić sve vrijeme svog dosadašnjeg mandata radio je u skladu sa Ustavom, zakonima i moralnim načelima. Da je radio drugačije, kao što DPS i SDP neargumentovano tvrde, teško da bi Kotor uspio da sačuva na listi UNESCO-a. Za politiku koju sprovodi dobio je povjerenje građana, a ne nikako tajkuna i onih koji se kriju iza tajnog dokumenta koji je procurio u javnost.

Zato je Inicijativa za smjenu predsjednika Opštine Kotor, u stvari, inicijativa za vraćanje Kotora u ruke DPS-a, te izlazak u susret željama kovertaša, kao i očigledno prekrajanje izborne volje građana Kotora. To za rezultat može imati dalekosežne političke posljedice, o kojima nećemo ovog puta", istakao je Bogdanović.

On je saopštio da Demokrate niti SDP-u, niti bilo kom drugom političkom subjektu ni jednog kadra nijesu proglasile nepoželjnim.

"Naprotiv, tom istom SDP-u pružili smo ruku i u Budvi i u Herceg Novom, gdje nam, matematički, uopšte nisu ni bili potrebni za vršenje lokalne vlasti, a u Kolašinu je naš odbornik od kojeg je zavisila matematička većina, čuvao vlast SDP-a pune četiri godine bez ijedne funkcije zauzvrat, jer smatramo da je opoziciona solidarnost ključ političkog uspjeha, a borba protiv DPS-a pitanje časti i obraza. Da ne podsjećamo da smo u Tuzima dali presudan glas albanskim partijama za slanje DPS-a u opoziciju, takođe bezuslovno, odnosno bez bilo kakve funkcije zauzvrat," naveo je on.

Zato Bogdanović kaže da bi rušenje Jokića i rušenje vlasti osvojene uprkos svim manipulacijama DPS-a, bila izdaja birača i korak unazad u odnosu na održavanje prvih slobodnih izbora u Crnoj Gori.

"Demokratska Crna Gora je, upravo iz ovih i ovakvih razloga, uporno, više puta pozivala da se šest opština u kojima imamo opozicionu vlast, šest ostrva slobode, čuvaju kao oči u glavi. Taj poziv, sa naše strane, stoji i dalje, svima, pa i SDP-u", istakao je Bogdanović u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније