Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 03. 2019. 10:18 >> 09:43
22

PRAVA CRNA GORA

Životima braniti lidere DF-a ako ih osude na zatvorske kazne

Opozicioni poslanici životima bi trebalo da brane lidere DF-a, ukoliko budu osuđeni na zatvorske kazne u suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, saopštio je generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković.

 

"Ukoliko lideri Demokratskog fronta budu osuđeni na zatvorske kazne Prava Crna Gora smatra da se opozicioni poslanici moraju braniti čak i životima, te da cjelokupna opozicija, ni po koju cijenu, ne smije dozvoliti da Andrija Mandić i Milan Knežević odu na izdržavanje višegodišnjih zatvorskih kazni", rekao je Dajković.

To je, kako je rekao, princip kojeg bi se držali u slučaju progona bilo kog drugog opozicionog subjekta, "vodeći se isključivo logikom – napad na jednog opozicionara je napad na sve nas".

"Suđenje za navodni pokušaj državnog udara i terorizma tokom izbornog dana 2016. godine ostaće upisan u istorijatu crnogorskog, pa i svjetskog pravosuđa, kao jedan od najbesmislenijih sudskih procesa – procesa koje ne bi mogao smisliti ni sam Žil Vern u svojim najkreativnijim momentima pisanja", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније