Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 03. 2019. 14:28   >>  13:54

SDP KOTOR

Jokić sam donosio odluke

Gradonačelnik koji donese desetine odluka mimo zakona i mimo Skupštine Opštine i odbornika koji su ga birali, nema moralno pravo da bude na čelu opštine, poručila je u saopštenju šefica kluba odbornika SDP-a u Skupštini Opštine Kotor Bruna Lončarević.

"Protiv politike - uzurpacije vlasti, nezakonitog rada, nekonsultovanja građana i NVO i donošenja odluka mimo volje skupštine protestvuju desetine hiljada građana svake sedmice u Podgorici. Sve to radi tokom čitavog svog pripravničkog mandata Vladimir Jokić ali u drevnom gradu Kotoru", kazala je Lončarević.

Ona u saopštenju navodi da je Jokić u donošenju odluka ostajao nijem i na dopise 5 od 7 partija koje čine vlast u tom gradu.

"Sam je bez ikakvog prava i u ime cijelog grada Skupštine pošao i odlučio ka o svojoj prćiji o sudbini vrata od grada i gradnji zauzimanju 80 metara nove Luže da bi vezao megakruzere. Sam mimo svakog zakona je donio odluku o sudbini 3 miliona eura građana Kotora", kazala je šefica kluba Odbornika SDP-a u Skupštini Opštine Kotor.

SDP, dodaje, "ne želi da mijenja isto sa istim načinom vladanja, ovaj put samo pod drugim imenom Jokić".

"Princip je isti - apsolutna nepogrešivost vođe, partijsko i nepotističko zapošljavanje, kršenje zakona i rušenje budućnosti našeg grada", navodi se u saopštenju.

Lončarević ističe da u tom gradu ne žele da mijenjaju, kako je kazala, jedan DPS - drugim.

"Da napomenemo samo neke od njih: glasanje Investicionog plana Luke Kotor sa DPS-om, potpisivanje koncesionog ugovora sa DPS-om, smijena opozicionih predstavnika iz UO sa DPS-om. Inače je Jokić više odluka glasao sa DPS-om u lokalnoj skupštini, nego svi ostali konstituenti vlasti zajedno", kazala je Laončarević.

Ističe da neće dozvoliti da se bez plana i bez konsultovanja javnosti, građana, NVO sektora, fakulteta, Instituta za biologiju mora, udruženja kapetana, najznačajniji resurs tog grada dovodi u situaciju, da od motora razvoja postane usko grlo za sve građane.

"Princip, 'ja sam opština i svi koji su protiv mene su protiv razvoja i za DPS', neodoljivo podsjeća na sintagmu da su svi koji su protiv jednog čovjeka - protiv države Crne Gore i njenog razvoja. Ukoliko njegovi partijski drugovi i plaćena medijska posluga misle da je njegova fotelja bitnija od vlasti partija koje sada čine sadašnju koaliciju - time pokazuju da ponašanje protiv kojeg se bore u Podgorici ima smisla u Kotoru. Jer u Podgorici je 'njihov kriv', a u Kotoru 'naš prav', a isto se ponašaju i jedan i drugi", zaključila je Lončarević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније