Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

25. 03. 2019. 20:33   >>  20:23 8

BOJKOTOVATI IZBORE

DF nudi dogovor opoziciji

Demokratski front ponudio je opoziciji dokument u kojem se traži da se opozicione stranke saglase oko nekoliko glavnih tačaka, između ostalog i oko zahtjeva gdje se traže ostavke čelnih ljudi u državi.

“Demokratski je nakon današnjih konsultacija sa predstavnikom organizatora protesta “Odupri se”, poslao Predlog o zajedničkom djelovanju predstavnicima svih parlamentarnih opozicionih stranaka i opozicionim poslanicima, za koji čvrsto vjeruje da će doprinijeti prevazilaženju nesporazuma i omogućiti zajedničko djelovanje u ostvarivanju proklamovanih ciljeva”, saopšteno je iz DF-a.

U dokumentu koji su dostavili našem mediju, DF traži da se opozicija usaglasi oko nekoliko tačaka.

"Opozicione parlamentarne partije i poslanici podržavaju zahtjeve organizatora protesta “97 000 Odupri se” kojima se traže ostavke predsjednika Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, VDT – a Ivice Stankovića, GSDT- a Milivoja Katnića, direktora ASK- a Sretena Radonjića, direktora Javnog servisa Božidara Šundića," navodi se u saopštenju DF-a.

“Da potvrđuju da pod ovim totalirnim uslovima neće izlaziti na naredne izbore, da se alažu se za formiranje Tehničke vlade koja bi obezbijedila uslove za održavanje slobodnih i demokratskih sveopštih izbora, kao i da sksazuju spremnost na kontinurianu komunikaciju i saradnju u atmosferi međusobnog povjerenja, bez isključivosti i ucjenjivanjanja, kako na političkom tako i operativnom nivou, svih opozicionih parlamentarnih stranaka i poslanika sa predstavnicima organizatora zasnovanu na gore proklamovanim ciljevima”, navode u DF-u.

DF se, kako tvde, na ovaj korak odlučio polazeći od činjenice da se Crna Gora nalazi u dubokoj društveno političkoj krizi koja je eskalirala aferom “Koverta”.

Navode da su svjesni velike odgovornosti pred građanima Crne Gore koji na protestima traže ostavke čelnika režima. Kako tvrde, razlog je i to što, uvažavaju, kako kažu, opravdana očekivanja građana i opozicione javnosti za jedinstvenim djelovanjem parlamentarne opozicije i različitih udruženja koja formalno organizuju proteste, ali i uvažavajući političke, ideološke i programske različitosti svih subjekata koji podržavaju proteste.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније