Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

25. 03. 2019. 16:30   >>  17:24 1

PREDATA INICIJATIVA

SDP i opozicija zatražili smijenu Jokića

Predsjednici Skupštine opštine Kotor Dragici Perović predata je inicijativa za razrješenje predsjednika opštine Vladimira Jokića. Inicijativu je potpisalo 18 odbornika Socijaldemokratske partije (SDP) i opozicionih Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i Hrvatske građanske inicijative (HGI).

Za stavljanje ove tačke na dnevni red bilo je potrebno 11 potpisa odbornika lokalnog parlamenta navodi Skala radio.

U dokumentu se navodi da Jokić protivno zakonu donosi odluke u ime Skupštine opštine, koje ukoliko ne budu poništene mogu izazvati dugoročne štetne posljedice po život građana i njihovu imovinu u akvatorijumu kotorskog zaliva.

Socijaldemokratska partija (SDP), poslije više mjeseci bezuspješnih upozoravanja, bila je primorana da podnese Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, saopštio je potparol te partije Mirko Stanić.

Stanić je kazao da mora prestati samovolja u donošenju vitalnih odluka za Kotor, kojom se nanosi šteta trajnim dobrima građana i uvodi grad u bezakonje.

“Danas je, poslije više mjeseci bezuspješnih upozoravanja predsjednika Opštine Kotor, SDP bio primoran da podnese Predlog za razrješenje Jokića”, kaže se u saopštenju.

Stanić je naveo da su suštinski slične prigovore na Jokićev rad iznijele i njihove kolege iz URE, u saopštenju od 13. marta.

“SDP je spreman, da po vraćanju uzurpiranih nadležnosti Skupštine opštine Kotor, nastavi saradnju u okviru postojeće većine u ispunjenju obaveza koje smo preduzeli pred građanima i izaberemo novog predsjednika Opštine”, zaključio je on. 

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Kotor, Željko Aprcović, kazao je da je ta partija u više navrata u prethodnom periodu zagovarala ideju da se pokrene postupak i dostavi predlog kotorskoj Skupštini opštine za razrješenje Jokića.

Andrija Lompar, predsjednik OO SD-a Kotor je rekao da će odbornici te partije glasati za Jokićevu smjenu jer je on simbol vlasti u Kotoru koja ne funkcioniše i da zbog toga mora da ode. Razloga je više, kazao je on. Prije svega nedostatak inicijative za rješavanje problema grada, njegova nesposobnost da obezbijedi funkcionisanje opštine, nedostatak politike razvoja grada, nepoštovanje pravnih propisa, netransparentnost u radu, nezakonito zapošljavanje.

Vido Drašković, predsjenik OO Liberalne partije Kotor je Skala radiju kazao da oni neće podržati inicijativu za smjenu kotorskog predsjednika, a ako ta tačka bude na dnevnom redu skupštinskog zasijedanja, organi partije će odlučiti kako će njihov odbornik glasati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније