Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

24. 03. 2019. 20:22 >> 22:50
3

POTREBAN TRAJNI MIR

Demokrate: Ne zaboravljamo žrtve

Demokratska Crna Gora saopštila je da u toj partiji ne zaboravljaju žrtve iz proljeća 1999, ni dvadeset godina od njihovog stradanja.

"Žrtvama dugujemo nezaborav i nema tog cilja kojim bi bilo moguće pravdati stradanja nevinih. Na nama, kao društvu, stoji obaveza da učinimo sve kako se nikada više ne bi ponovilo ni jedno tragično poglavlje naše istorije, uključujući i ovo sa samog konca dvadesetog vijeka", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Poručuju, takođe, da treba raditi na stvaranju uslova za trajni mir namjesto ratnih stanja, "za rađanja nasuprot stradanjima, za prosperitet umjesto permanentnog nazatka".

"A u našoj kulturi sjećanja uvijek mora biti mjesta za nevino stradale žrtve koje nipošto i nikada nemamo pravo prepustiti zaboravu. One su tu da nas trajno opominju kako smo uvijek nadomak haosu, ali da su, tim prije, naša obaveza i naša odgovornost da činimo sve kako bismo mu izmakli i kako bismo ga spriječili, veće", navode Demokrate.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније