Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

24. 03. 2019. 13:00   >>  12:26 6

UCG

NATO bombardovanje ostavilo brojne posljedice

NATO bombardovanje ostavilo je brojne posljedice, na živote pojedinaca i zajednica, kao i na globalnu politiku, ocijenjeno je iz Ujedinjene Crne Gore.

Oni se, kako su naveli, sa posebnim poštovanjem na dvadesetu godišnjicu sjećaju žrtava NATO bombardovanja, ogromnog razaranja, kao i nepravde koja je učinjena SR Jugoslaviji, Srbiji i Crnoj Gori, kršenjem međunarodnog prava.

„Smatramo da je nedopustivo da vlast, koja inače često iskazuje potrebu da se izjašnjava o konfliktima i krizama u udaljenim regionima u svijetu, nema baš nikakvu potrebu da se sjeti žrtava koje su podnijeli građani naše zemlje“, kazali su iz Ujedinjene.

Pitali su da li je moguće da je savjest toliko nečista da se pokušava sakriti da su prve NATO bombe pale u Crnoj Gori i da je prva žrtva bila baš u Crnoj Gori.

„NATO bombardovanje ostavilo je brojne posljedice, na živote pojedinaca i zajednica, kao i na globalnu politiku. Nedopustivo je i da još uvijek ne znamo kakvo je sve dejstvo bačenih bombi, naročito onih sa osiromašenim uranijumom“, naveli su iz Ujedinjene.

Zato su, dodaje se, članovi UCG, među potpisnicima Apela za formiranje "Nezavisne komisije za utvrđivanje posljedica NATO bombardovanja na zdravlje ljudi".

Poslanik Goran Danilović, na poziv predsjednika Srbije, prisustvovaće centralnom obilježavanju godišnjice NATO agresije u Nišu.

Funkcioneri UCG, među kojima i poslanik Radonjić, prisustvovaće obilježavanju godišnjice u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

„Ujedinjena Crna Gora smatra da se budućnost za sve građane, kao i saradnja sa susjedima, i uopšte međunarodnom zajednicom, može na zdravim osnovama graditi jedino na osnovu samopoštovanja i odgovornog odnosa prema sopstvenoj prošlosti“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније