Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

21. 03. 2019. 19:28   >>  18:52

DEMOKRATE PISALE ASK

"Žugić nije poštovao Zakon o sprečavanju korupcije"

Demokratska Crna Gora saopštila je da je kod guvernera Centralne banke Crne Gore (CBCG) Radoja Žugića došlo do promjene u imovini koju je, saglasno Zakonu o sprečavanju korupcije, morao prijaviti Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

Zbog toga, poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Danilo Šaranović obratio se direktoru ASK-a Sretenu Radonjiću.

"Gospodin Žugić je 15. marta 2018. godine Agenciji podnio godišnji Izvještaj o svojoj imovini i prihodima. U tom izvještaju, pored ostalog, prijavljena je kao svojina i nepokretnost – vikendica površine 62 m2 u opštini Tivat, KO Krašići. Međutim, sadašnja zvanična katastarska evidencija Uprave za nekretnine pokazuje da se predmetna nepokretnost više ne vodi na gospodina Radoja Žugića, već na privredno društvo “STADION” d.o.o. Podgorica, koje je u vlasništvu Žugićevog brata od strica. Precizno, ova nepokretnost – turistički objekat vodi se na “STADION” d.o.o. od 13. decembra 2018. godine", naveo je Šaranović.

On je istakao da je u ovom trenutku nepoznato kojim pravnim poslom i po kom osnovu je predmetna nepokretnost promijenila vlasnika.

"Jer gospodin Žugić nije postupio po članu 23 stav 2 Zakona o sprječavanju korupcije i u roku od 30 dana od nastupanja promjene u imovini u odnosu na stanje prijavljeno Izvještajem o tome obavijestio Agenciju. Osjećam obavezu da ukažem na prethodnu činjenicu bez obzira na to što sam svjestan da je do nje Agencija mogla i morala doći po službenoj dužnosti. Ovo posebno iz razloga što je, u konkretnom slučaju, riječ o visoko pozicioniranom javnom funkcioneru koji se nalazi na čelu CBCG, institucije odgovorne za monetarnu i finansijsku stabilnost i funkcionisanje bankarskog sistema u Crnoj Gori", naveo je Šaranović u obraćanju Radonjiću.

Poslanik Demokrata je kazao da očekujem od ASK da i u konkretnom slučaju primijeni Zakon, pokrene odgovarajući postupak za utvrđivanje odgovornosti i o tome obavijesti javnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније