Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

20. 03. 2019. 22:05   >>  21:40 8

PREDSJEDNIŠTVO

DPS za dijalog bez ultimatuma

Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je za razgovor sa formalnim organizatorima protesta, ali bez bilo kakvih ultimatuma i bez mogućnosti za kompromise, s bilo kim, oko o temeljnih vrijednosti moderne crnogorske države i društva i funkcionisanja njenih institucija, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva te partije, kojom je predsjedavao njen predsjednik Milo Đukanović.

"Predsjedništvo je razmatralo i aktuelna politička pitanja i zaključilo da su protesti legitiman način ispoljavanja određenih stavova, uz ocjenu da je riječ o isključivo politički motivisanim skupovima", saopštio je DPS.

Kako se navodi, Predsjedništvo je naglasilo otvorenost za dijalog sa svim političkim partijama u okviru institucija sistema.

"Naravno moguće je razgovarati i sa formalnim organizatorima protesta, ali bez bilo kakvih ultimatuma i bez mogucnosti za kompromise, s bilo kim, oko o temeljnih vrijednosti moderne crnogorske države i drustva i funkcionisanja njenih institucija", piše u saopštenju.

Na sjednici su se razmatrali izborni rezultati u Tuzima.

"I pored činjenice da je DPS pojedinačno osvojila najveći broj mandata, većinska podrška građana Tuzi je data partijama sa kojima DPS ostvaruje saradnju na državnom nivou. DPS će na temelju poštovanja multinacionalnog i multivjerskog zajedništva nastaviti da djeluje u lokalnom parlamentu u skaldu sa svojim programskim opredjeljenjima,dajući doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Tuzi, čijem je samostalnom statusu presudno doprinijela", kazali su iz DPS-a.

Utvrđena dinamika priprema za predstojeći Kongres

Na sjednici Predsjedništva DPS utvrđen je prijedlog Odluke o raspisivanju izbora u opštinskim organizacijama, odnosno Odboru Glavnog grada Demokratske partije socijalista Crne Gore, koja će biti upućena Glavnom odboru na dalje razmatranje.

"Osim navedene Odluke, Predsjedništvo je utvrdilo i Uputstvo o načinu organizovanja partijskih izbora, uključujući kriterijume za izbor organa partije, kao i hodogram aktivnosti u susret opštinskim izbornim konferencijama i Kongresu. Saglasno usvojenoj dinamici, izbori u lokalnim odborima Demokratske partije socijalista će biti održani od aprila do jula tekuće godine, nakon čega će uslijediti pripreme za Kongres", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније