Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me/Mina [ Objavio: O.Z. ]

20. 03. 2019. 21:53   >>  21:18 10

NSD I DNP

"Presuda Karadžiću nastavak terora nad Srbima"

Današnja presuda Radovanu Karadžiću nastavak je terora nad Srbima, koji se u Haškom sudu odvija od njegovog formiranja, čime je ta antisrpska institucija još jednom pokazala da nema veze sa pravom i pravdom, ocijenjeno je iz Nove srpske demokratije (NSD). Iz Demokratske narodne partije (DNP) su kazali da presuda predstavlja flagrantan pokušaj presude Republici Srpskoj, ali i čitavom srpskom narodu, koji se na Balkanu i šire nastoji predstaviti genocidnim.

Žalbeno vijeće Mehanizma u Hagu pravosnažno je danas osudilo Karadžića na doživotni zatvor, zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja.

U reagovanju NSD navodi se da je jasno da takva brutalna osuda za osnivača Republike Srpske nije samo suđenje njemu, "već i pokušaj suđenja Republici Srpskoj - najvećoj tekovini našeg naroda posle 1918. godine".

"Nemamo dileme da će ova presuda biti korišćena dominantno u tom pravcu, kao što su oslobađajuće presude dokazanim zločincima - Antu Gotovini, Naseru Oriću, Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju, Kadriju Veseljiju bile vjetar u leđa državnim tvorevinama i lažnim državama na prostoru bivše SFRJ u čijim osnivanjima su učestvovali", kaže se reagovanju NSD.

Prema njihovim riječima, lako je dokazati da je Haški sud antisrpska tvorevina.

"Dovoljno je sabrati godine zatvora na koje su osuđeni srpski državnici, političari, oficiri i vojnici, i uporediti sa presudama Bošnjacima, Hrvatima i Albancima. To je primjer o kakvom se ruganju pravdi radi", kazali su iz NSD.

Oni su poručili da u tom kontekstu posmatraju i ovu presudu Karadžiću.

Međutim, kako su naveli, nikakve presude i montirani politički procesi navođeni od pojedinih velikih sila „ne mogu poništiti herojsku borbu srpskog naroda od 1992-1995. godine“.

"Karadžić je komandovao odbranom srpskog naroda u borbi protiv onih koji su mučki udarali i 1914. i 1941. godine, i spriječio da se ponovi genocid nad našim narodom. Iz te borbe, iz krvi svojih najboljih sinova, rodila se RS", naveli su iz NSD.

Time je, kako su kazali, Karadžić ispunio svoj cilj i dug prema srpskom narodu.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније