Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

20. 03. 2019. 21:03 >> 20:27

URA POZIVA

"Pronaći rješenje koje je u interesu Kotora"

Građanski pokret (GP) URA apelovao je na sve činioce vladajuće koalicije u Kotoru da pronađu kompromisno rješenje na novim osnovama, koje je isključivo u interesu Kotora, navodeći da devastacija Bokokotorskog zaliva ne smije biti dopuštena.

Iz GP URA su saopštili da je Predsjedništvo stranke na sjednici razmatralo aktuelnu političku situaciju na državnom i lokalnom nivou.

Kako se navodi, Predsjedništvo potpuno podržava iskrene napore kotorskog Opštinskog odbora GP URA da se zaštite interesi grada Kotora, njegova budućnost i resursi.

“Ne želimo da se devastacija koja godinama vlada na kopnu i koja je ugrozila status Kotora na UNESCO listi, sada preseli na more sa ciljem uništavanja akvatorijuma. Ne smije se dopustiti devastacija Bokokotorskog zaliva, kao jednog od najvećih bisera naše države”, kazali su iz URE.

Kako su rekli, URA je od osnivanja bila i uvijek će biti za koncesiju opštinskom preduzeću, ali, kako su naveli, ne podržavaju štetni Investicioni plan koji predviđa dalju devastaciju mora i obale, luku bez ograničenja u pogledu veličine kruzera čime se uz povećanje broja kruzera od Kotora stvara sve, samo ne pristojno mjesto za život i ugrožava sigurnost pomorske plovidbe.

Kako se navodi, Predsjedništvo podržava OO URA Kotor u javnom i transparentnom iznošenju svih neprincipijelnih stavova i odluka bez obzira sa koje strane dolazili.

Iz URE su kazali da jednostrane odluke koje mogu da imaju dalekosežne posljedice do sada nijesu rezultirale zaštitom interesa građana.

“Najbolja potvrda tome je tridesetogodišnja vladavina Demokratske partije socijalista (DPS) koja je pod okriljem razvoja države samo trošila prirodne i privredne resurse i devastirala bisere naše države”, dodaje se u saopštenju.

Iz URE su rekli da prema građanima koji su ih birali u oktobru 2016. godine imaju obavezu da pokažu da se grad može i mora voditi drugačije, transparentnije, stručnije i odgovornije.

“Svi moraju dati napor da se sačuva opoziciona vlast, ali ona u narednom periodu mora funkcionisati drugačije nego što je to do sada bio slučaj. Nema dileme da je DPS svojim djelovanjem zavrijedio da sjedi u opozicionim klupama u Kotoru”, dodaje se u saopštenju.

Iz URE su rekli da DPS na državnom nivou čekaju vrlo brzo opozicione, a pojedine iz te partije i optuženičke klupe, jer je “točak promjena krenuo” i građani su im poruku poslali na prethodnim protestima.

Kako se navodi, Predsjedništvo GP URA dalo je bezrezervnu podršku građanskim protestima, ocjenjujući da oni potpuno delegitimišu aktuelnu vlast i razaraju njihove višedecenijske matrice vladavine.

„U Crnoj Gori je konačno stvorena sinergija svih njenih građana koje žele da im država funkcioniše na osnovnim principima demokratski uređenih zemalja”, naveli sui z GP URA.

Oni su pozvali sve društvene činioce, sindikate, nevladin sektor, udruženja i organizacije da bezrezervno podrže proteste.

“Moramo da nastavimo da zajednički razbijamo matricu režima da iza nas stoji neko drugi, da pokažemo da mi na ulici stvaramo državu nalik svim modernim evropskim državama u kojoj će se sjutra znati za pravdu i odgovornost“, poručeno je sa sjednice Predsjedništva GP URA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније