Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

20. 03. 2019. 18:14 >> 17:41

OZAN I VUČINOVIĆ

Prioritet jačanje ekonomske saradnje

Kao što je dala značajan doprinos ulasku u NATO savez, Turska će i u narednom periodu podržavati Crnu Goru na putu ka EU, kao i u jačanju ekonomske saradnje, poručeno je sa prve zvanične posjete ministarke bez portfelja Marije Vučinović i novoimenovane ambasadorke Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Tokom sastanka ambasadorka Turske upoznala je ministarku sa razvojnim projektima u Crnoj Gori i dodala da će Turska nastaviti sa unapređenjem međudržavne saradnje na polju investicija, posebno naglašavajući turske kompanije koje posluju u Crnoj Gori: Turski kulturni centar, Turkish aerlines, T-com, Zirat banku.

Ministarka Vučinović je podsjetila da je Turska Agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) uložila u Crnu Goru preko 20 miliona eura kroz razne projekte, te da vjeruje da će se taj trend nastaviti i u predstojećem periodu.

Ambasadorka Turske je dodala da će se zalagati za unapređenje ekonomske saradnje, jačanje robne razmjene, ali i turizma.

Prema njenim riječima, posjeta Crnoj Gori, kao jednoj od najposjećenija destinacija turskih državljana će se, ubuduće, pojačati otvaranjem Istanbulskog aerodroma, koje je predvidjeno za početak aprila tekuće godine.

Sagovornice su saglasne da su odnosi između dvije zemlje na zavidnom nivou.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније