Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ cdm.me ]

18. 03. 2019. 08:10   >>  11:02 19

ANALITIČARI

Organizatori protesta bez konkretnog plana

Aktuelna javna okupljanja u Crnoj Gori neće rezultirati smjenom vlasti, ali u Srbiji i Albaniji bi mogli dovesti do vanrednih izbora, kažu sagovornici CDM-a.

Politički analitičar Dušan Janjić rekao je da organizatori protesta u Crnoj Gori, Srbiji i Albaniji ističu da im je motiv za pokretanje javnih okupljanja borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali da nemaju ozbiljne programe.

Da protesti u zemljama regiona imaju mnogo sličnosti, smatra i izvršni direktor Građanske alijanse Boris Raonić.

"Sličnosti se prvenstveno uočavaju kroz uzroke i vođe, ikonografiju i poruke, ali je razlika što su u Crnoj Gori najmanje radikalni po metodama borbe, a najviše po zahtjevima", rekao je Raonić za CdM.

Prema njegovim riječima kod svih protesta u zemljama regiona se vidi da su neprofesionalno organizovani.

Raonić smatra da je protest u subotu 16. marta svojom brojnošću, možda većom nego na prethodnom, i pored, kako kaže, nesrećnog komuniciranja prethodnih dana, pokazao svojom energijom potencijal da, uz realno postavljene zahtjeve, iznese određene demokratske promjene.

“U ovoj sadašnjoj fazi, neophodni su kvalitetna komunikacija prema međunarodnoj javnosti, ali i što je najbitnije, strateško planiranje, jer je jasno da je bilo loše koordinacije i loše postavljenih planova”, naglasio je za CdM Raonić.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније