Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

16. 03. 2019. 17:44 >> 17:16
20

PROTEST NA CETINJU

"Opozicione opštine jedina ostrva slobode"

Na Cetinju je danas održan peti protestni skup pod nazivom "Gotov je! Ne boj se", koji su organizovali predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, predsjednik Demosa Miodrag Lekić, predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević i nezavisni intelektualci.

Održavanjem ovog skupa nastavljena je planirana realizacija "plana vaninstitucionalnog djelovanja" Demokratske Crne Gore, Demosa i Crnogorske.

Kako je iz tih stranaka poručeno, cilj održavanja skupa je i osnaživanje građanskog protesta koji se večeras održava u Podgorici.

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da Cetinje ne čine fantomke, pištolji, psovke, suzavci, uvrede, kriminalci, džeparoši i ubice, već je Cetinje prijestoni, slobodarski i istorijski grad.

“Vratiti vlast DPS okupatorima, bio bi korak dalje od slobodnih izbora i značilo bi direktnu izdaju opozicionih birača. Zaista mi nije jasno da bilo koji opozicionar u ovom trenutku, kada se vlast nalazi u nikad goroj, a opozicija u nikad boljoj poziciji, može pomisliti da ruši opozicione vlasti i izaziva vanredne izbore. Zar nijesmo svi zajedno rekli da nema više izbora bez uslova za poštene izbore? Zar nijesmo svi dužni da čuvamo opozicione opštine kao jedina ostrva slobode u našoj zarobljenoj zemlji”, naglasio je Bečić.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić kazao je da nije lako govoriti na Cetinju.

"Nema na svijetu mjesta koje ima više istorije po glavi stanovnika, iako se to može reći za Crnu Goru, a Bog nas je obdario i geografijom. Fali nam jedna stvar, a to je vladanje, način života, suživot u tom mozaiku multietničkom i to je izazov za nove generacije, one koji shvataju politiku kao borbu za opšte dobro, ra razliku od onih kojima je to način za bogaćenje", rekao je Lekić.

Vladimir Pavićević, lider Crnogorske, podsjetio je na velike riječi britanskog državnika Gledstona, koji je jednom prilikom izjavio da tradicije Crnogoraca prevazilaze u sjaju slave i uspomene na Termopile i Maraton.

“Danas, upravo na Cetinju, podsjetimo se ovih velikih riječi i poručimo da ćemo srcem, dušom i umom braniti i graditi ono najbolje što imamo: crnogorsku tradiciju, crnogorske običaje, bogatu istoriju naše države i njenu budućnost kao savremene, razvijene, prosvećene i demokratske države”, kazao je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније