Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 03. 2019. 17:33   >>  17:08

DEMOKRATE PORUČILE

"Narodni muzej da čuva eksponate kao struju"

To što je Narodni muzej Crne Gore odbio zahtjev Demokratske Crne Gore da ustupi električnu energiju za potrebe protesta, koji će se održati sjutra na Balšića pazaru, na Cetinju, predstavlja “bijedan pokušaj da se opstruira izražavanje građanskog bunta”, saopštile su Demokrate.

 

 

“Da su predmete u muzejima čuvali kao što čuvaju električnu energiju, gdje bi nam bio kraj?”, navodi se u saopštenju.

Demokrate navode da je dokument kojim se odbija njihov zahtjev potpisala Anastazija Miranović, u ime uprave Narodnog muzeja.

“Odbijanje je opravdala nesuvislim razlogom da je objekat zatvoren do 10. aprila, kao da to objektivno može da spriječi ustupanje električne energije organizatorima protesta i priključenje na jednu utičnicu”, navodi se u saopštenju.

Demokrate smatraju da DPS s jedne strane minimalizuje značaj protesta, a s druge strane sve radi da sabotira održavanje protestnog skupa.

“Osim hipokriziju, ovakav gest ogoljava, u potpunosti, kukavštinu DPS-a, koji ne želi da omogući da građani Prijestonice mirnim, građanskim putem izraze svoj bunt u odnosu na sva njihova nepočinstva.    Ovim, razumije se, neće moći da spriječe održavanje našeg skupa, jer ako nema struje koja nam treba samo za zvučnike, tehnika je, na svu sreću, napredovala dotle da bismo, ako nikako drugačije, i uz pomoć megafona mogli da pošaljemo svoje poruke”, navode Demorate i dodaju:

“Pozivamo građanke i građane Prijestonice da na ovaj mizerni pokušaj sabotaže, sjutra od 15:30h, na Balšića pazaru, odgovore još većim prisustvom na skupu Gotov je! Ne boj se.”

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније