Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

15. 03. 2019. 11:10   >>  10:37

DRLJEVIĆ - OZAN

Put ka EU spona saradnje CG i Turske

Članstvo u Evropskoj uniji je zajednički spoljnopolitički cilj Crne Gore i Turske i intenziviranje saradnje i razmjena iskustava iz tog procesa u interesu je obje zemlje, ocijenjeno je tokom sastanka glavnog pregovarača Aleksandra Drljevića i turske ambasadorke Songul Ozan.

 

Drljević je danas razgovarao sa novoimenovanom ambasadorkom Turske, istakavši prijateljske odnose dvije države, koji se ogledaju u bezrezervnoj podršci koju je Turska pružala Crnoj Gori u procesu pristupanja NATO-u, ali i kroz 306 razvojnih projekata ukupne vrijednosti oko 20 miliona eura, koji su sprovedeni u Crnoj Gori putem turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

„Jedna od mnogih spona naših država je cilj kojem težimo, a to je članstvo u EU. Crna Gora svoju posvećenost tom cilju dokazuje kontinuiranim napretkom i liderskom pozicijom u pregovaračkom procesu. Spremni smo da svoja iskustva podijelimo i razgovaramo o mogućnositma konkretizovanja i intenziviranja saradnje koristeći EU fondove u oblastima od zajedničkog interesa“, istakao je glavni pregovarač.

Ambasadorka Ozan je ocijenila da se odnosi dvije države konstatno razvijaju na svim poljima, uz visok nivo političkog dijaloga i saradnje, podsjećajući da je u Crnoj Gori prisutan stalan porast turskih investicija.

Ona je istakla spremnost da tokom svog mandata doprinese unapređenju dobrih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Turske.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније