Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 03. 2019. 16:54   >>  18:37 10

HEKER ĐUKANOVIĆU

Berlin i Brisel impresionirani uspjesima CG

U Berlinu i Briselu su impresionirani uspjesima Crne Gore u posljednjih nekoliko godina, kazao je Jan Heker savjetnik za spoljnu, bezbjednosnu i razvojnu politiku njemačke kancelarke Angele Merkel, tokom razgovora sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. Dobrim su ocijenili to što će Đukanović tokom posjete Njemačkoj iduće nedjelje razgovarati sa visokim zvaničnicima te zemlje.

"Heker je na početku razgovora, uz zahvalnost za prijem, istakao da su u Berlinu i u Briselu impresionirani uspjesima Crne Gore u posljednjih nekoliko godina, gdje se s pažnjom prati njen ekonomski i ukupan razvoj, i da u svijetlu tih činjenica nije slučajnost što pregovori sa EU teku tako dobro, u čemu je naša zemlja predvodnik u regionu", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Heker je, kako se dodaje, takođe istakao da će na daljem putu akcenat biti na pravosuđu i unutrašnjim poslovima, posebno imajući u vidu neka ranija loša iskustva iz procesa proširenja.

Đukanović je zahvalio Njemačkoj na podršci evropskoj i evroatlantskoj integraciji Crne Gore i regiona, ističući da nigdje drugo u Evropi nije tako vidljiv znak jednakosti između stabilnosti i integracije kao na Zapadnom Balkanu.

"U tom kontekstu podvukao je značaj Berlinskog procesa i realizacije agende Berlin plus, što predstavlja veoma kvalitetnu nadogradnju evropske politike za Zapadni Balkan", navodi se u saopštenju.

Region je, kako je saopšteno, bio i centralna tema razgovora, u kontekstu značaja rješavanja preostalih otvorenih pitanja za njegovu stabilnost i evropsku perspektivu.

"Zajednički je ocijenjeno da je dobro što će predsjednik Đukanović tokom posjete Njemačkoj početkom iduće nedjelje imati mogućnost da o ovim i drugim temama razgovara i na drugim visokim adresama u Berlinu", kazali su iz kabineta predsjednika.

U razgovoru je učestvovao i Matias Litenberg, šef referata za bilateralne odnose sa zemljama Srednje, Istočne i Jugoistočne Evrope u Kancleramtu.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније