Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

12. 03. 2019. 13:19   >>  13:50 27

DF TRAŽI

Suđenje prekinuti, optužene osloboditi

Demokratski front zatražio je od sutkinje Suzane Mugoše da odmah prekine suđenje za pokušaj terorizma i da optužene pusti na slobodu.


Lider NOVE Andrija Mandić, na konferenciji za medije, zatražio je od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da smijeni glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. On je zatražio i da se, kako je kazao, odgovorni za montiranje slučaja privedu pravdi.

Mandić, kao i funkcioner DF-a Milan Knežević kazali su da je svjedok saradnik Saša Sinđelić, nakon novog iskaza u emisiji Hepi TV, potvrdio da je čitav proces za pokušaj terorizma, kako su kazali, „od početka farsa“.

Sinđelić je gostujući na beogradskoj Hepi Televiziji iznio niz tvrdnji, suprotnih u odnosu na svjedočki iskaz koji je dao na suđenju u Podgorici prošle godine.

"Mi tražimo da se ovaj proces odmah prekine da se ljudi puste iz zatvora, da Branka Milić izađe iz ambasade i da osobe odgovorne za montiranje ovog slučaju budu privedene pravdi i da svako dobije ono što zaslužuje", poručio je Mandić.

Mandić je kazao da je DF od početka tvrdio da je riječ o „suludoj akciji tužilaštva“, čiji je cilj bio obračun sa DF-om. Lider NOVE je naveo i da Sinđelić sinoć potvrdio sve ono što su njihovi advokati mjesecima govorili. 

„Tamo gdje je sve počelo tamo se i izavršilo. Počelo je sve na Hepi Tv intervjuom Slavka Nikića, a sinoć je opet zatvoren krug na toj istoj TV“, kazao je Mandić.

Knežević je poručio da je sinoć i definitivno završen tzv. proces vijeka, te da je potvrđena "montaža državnog udara".

„Državni udar imao je za cilj da smanji izlaznost na izborima 2016,  da ubrza prijem Crne Gore u NATO i da se kroz fingirani proces zabrani DF“, naveo je Knežević.

On je od glavnog tužioca zatražio da smijeni Milivoja Katnića i tužioca Sašu Čađenovića.

„Ovo što se desilo sinoć je osnova da Suzana Mugoša koliko je sjutra otvori glavni pretres bez stavljanja ovoga u dokazni materijal, samo da odbaci optužnicu, da pusti ove ljude iz zatvora i da krenemo u krivično pravno utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su učestvovali u ovoj besramnoj montaži“, poručio je Knežević.

Jedan od optuženih Mihailo Čađenović, vozač DF-a, kazao je da je bez dokaza bio u zatvoru osam mjeseci.

„Ja se nadam da će poslije svega neko da odgovara zbog toga što je nanio bol meni i mojoj porodici“, poručio je Čađenović.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније