Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

09. 03. 2019. 18:22 >> 19:45
5

ROŽAJE

BS, SD i DPS dogovorili koaliciju

Predsjednici opštinskih odbora BS Rahman Husović, DPS-a Bećir Kalač i SD-a Faruk Kalač, danas su u Rožajama potpisali koalicioni sporazum o vršenju lokalne vlasti u ovoj opštini. Time su okončani višemjesečni pregovori o koaliciji ovih stranaka, započeti nakon lokalnih izbora i na preporuku GO BS, da se koalicija sa državnog nivoa "spusti" na lokalni, kako bi se ojačali kapaciteti lokalne uprave i stvorili uslovi za prevazilaženje ozbiljnih teškoća sa kojima se suočava ovdašnja lokalna vlast.

Husović je kazao da je BS, uvažavajući potrebe bržeg razvoja ove opštine i stvaranja uslova za bolji život građana odlučila da pruži ruku DPS-u i SD-u, da zajedno vrše lokalnu vlast i pored činjenice da su imali dovoljno mandata da to sami rade.

"I pored činjenice da smo na posljednjim lokalnim izborima osvojili apsolutnu većinu pa time i mogućnost da sami formiramo vlast, odlučili smo u interesu bržeg razvoja ove sredine, da formiramo koaliciju sa strankama sa kojima činimo veoma uspješnu vlast na državnom nivou. Očekujemo da će ova koalicija osnažiti kapacitete lokalne vlasti i doprinijeti da se brojni započeti projekti što prije realizuju u interesu bržeg razvoja ove opštine i stvaranje uslova za kvalitetniji život svih njenih građana", rekao je Husović.

Kalač je kazao da očekuje da će ova koalicija uspjeti da stvori uslove i ambijent za brži ukupan razvoj i da će DPS nastojati da rad lokalne vlasti bude potpuno transparentan.

"Mislim da je ovo nova stranica u razvoju demokratije u ovoj opštini zbog činjenice da je BS prepoznala potrebu koalicione saradnje koja može da doprinese bržem ukupnom razvoju ove sredine. Očekujem da će uz pomoć Vlade biti nastavljena realizacija brojnih infrastrukturnih projekata kao i da ćemo zajedno uspjeti da u ovu opštinu 'dovedemo' strane investitore koji će omogućiti brže zapošljavanje u realnom sektoru. Nastojatćemo da se uspostave kontrolni mehanizmi vršenja vlasti i u tom cilju smo dogovorili zajedničke sastanke svaka tri mjeseca", rekao je Kalač.

I predsjednik OO SD Faruk Kalač smatra da će ova koalicija dati novi kvalitet radu lokalne uprave i doprinijeti stvaranju boljeg ambijenta za život građana.

"U ovu koaliciju smo ušli isključivo zvog interesa građana kako bi dali doprinos u zaustavljanju negativnih trendova u mnogim oblastima sa kojima se suočava ova opština. Očekijemo novu stranicu u međustranačkim odnosima na lokalnom nivou i kao rezultat toga stvaranje boljih uslova za život svih građana. U tom cilju, očekujemo i pomoć Vlade, naročito kada su u pitanju strateški projekti koji treba da omoguće razvoj privrede brže zapošljavanje u realnom sektoru. Naša je namjera da sve ono što bude radila nova koaliciona vlast bude potpuno transparentno u svim segmentima funkcionisanja lokalne uprave", rekao je Kalač.

Podsjetimo, na posljednjim lokalnim izborima, BS je od 34 mandata u lokalnom parlamentu osvojila 19 i time mogućnost da sama formira i vrši vlast u ovoj opštini. DPS je osvojila 10, SD 4 i SDP 1. Potpisivanjem koalicione saradnje, opoziciju u lokalnom parlamentu će činiti SDP, odnosno jedan odbornik. Potpisivanju koalicionog sporazuma su prisustvovali čelnici BS, potpredsjednik Osman Nurkovič, član predsjedništva Ervin Ibrahimović i član IOGO Alija Košuta, koordinator za ovu opštinu, kao i Mirsad Murić, poslanik DPS-a iz Rožaja.

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније