Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

08. 03. 2019. 20:27   >>  19:57 4

ZOGOVIĆ OCIJENIO

"Albanija se miješala u izbore u Tuzima"

U međunarodnim odnosima uvodi se novi princip i promoviše se kao legitimno, miješanje stranog faktora u unutrašnje stvari, kada je interes Albanije u pitanju, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović reagujući na današnju izjavu ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića, o slavlju nakon izborne pobjede Albanskog foruma u Tuzima.

"Crnogorska vlada potpuno je izgubila politički kompas. Ministar Srđan Darmanović preuzeo je ulogu ministra za lokalnu samoupravu, a ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka je izgleda stvarni ministar inostranih poslova Crne Gore. Albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj danas je u "Vili Gorica" slavodobitno saopštio kao potpuno prirodnu stvar miješanje Albanije u izbore u Tuzima, koje se valjda još nalaze u sastavu Crne Gore," navodi Zogović u reagovanju.

Zogović smatra da se bez ustezanja u međunarodnim odnosima uvodi novi princip i da se promoviše kao legitimno miješanje stranog faktora u unutrašnje stvari, pogotovo, kako dodaje, kada je interes Albanije u pitanju.

"Dok se istovremeno svakodnevno nariče o miješanju Srbije i Rusije u unutrašnje stvari naše države. Izobličena diplomatija Srđana Darmanovića danas je pokazala svoje pravo lice. Treba preispitati da li je ovaj ministar položio zakletvu „Velikoj Albaniji“ ili državi Crnoj Gori. Jer ni Mehmed Zenka, Nik Djeljošaj i Genci Nimanbegu nisu uspjeli da relativizuju promovisanje terorizma i teroritičke „Oslobodilačke vojske Kosova“ tako efikasno kako to čini Srđan Darmanović", smatra Zogović.

On je pozvao predstavnike vlasti da podnesu ostavke.

"Ne brukajte dostojanstvene građane i patriote koji neće dozvoliti krčmljenje teritorije Crne Gore kako ste to vi i vaši saveznici zamisili. Od kada je zvanična Podgorica preuzela ulogu prvog neprijatelja Beograda i države Srbije i postala sinonim za bratsku izdaju pripadnici režima su previdjeli da će doći vrijeme kad će novi netradicionalni saveznici ispostaviti račun ili će ga kao danas praviti sami i to bez krčmara. Prestanite da opterećujete građane sa antisrpskom i antiruskom histerijom jer sa tih adresa Crnogorcima i Crnoj Gori nikada nije prijetila opasnost. To su zapravo one adrese koje su uvijek čuvale i spašavale Crnu Goru od ovakvih i sličnih izazova kojih je kroz ispriju bilo na pretek", zaključio je Zogović u saopštenju.

.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније