Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

08. 03. 2019. 17:50 >> 17:28
8

DRLJEVIĆ PORUČIO

CG će podržati Albaniju na putu ka EU

Crna Gora je spremna da Albaniji pruži punu političku i ekspertsku podršku i podijeli svoje iskustvo iz pregovaračkog procesa, kako bi ta država ubrzala svoj put prema EU, poručio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević na sastanku sa vršiocem dužnosti ministra vanjskih poslova Albanije Gentom Cakajem.

 

Glavni pregovarač je prenio očekivanje da će Evropska komisija prepoznati dosadašnje napore Albanije, te da će to rezultirati otpočinjanjem pristupnih pregovora u junu ove godine, istakavši da će, uz Makedoniju, to biti pozitivan iskorak i snažan doprinos ukupnom napretku i stabilnosti regiona.

“On je naglasio da članstvo u EU nema alternativu za države regiona, ali da je važno da se u tom procesu napredak zasniva na individualnim rezultatima”, navodi se u saopštenju iz Kancelarije za evropske integracije.

Cakaj je pohvalio napredak koji je Crna Gora ostvarila u procesu pristupanja EU i prenio zahvalnost pregovaračkom timu Crne Gore na dosadašnjoj podršci u procesu evropske integracije.

“Imajuću u vidu da će nove faze procesa donijeti nove obaveze, ukazao je na potrebu za uspostavljanjem novih modela saradnje i afirmativnog angažmana dvije države s ciljem promovisanja evropskih vrijednosti i standarda, te jačanja evropske perspektive svih država Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo, kako bilateralnim odnosima dvije države, tako i  uspješnom saradnjom u okviru regionalnih inicijativa koja, kako su istakli predstavlja motor bržeg i kvalitetnijeg razvoja i napredovanja u integracionom procesu.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније