Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 03. 2019. 07:20 >> 06:47
2

REFORMA IZBORNOG ZAKONODAVSTVA

Bogdanović: Fijasko odbora, Sekulić: Uspješno radimo

Poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović ocijenio je da je svima jasno da je Odbor za reformu izbornog zakonodavstva doživio fijasko i prije nego je što je počeo s radom.

 

"Taj odbor je rasformiran i demontiran, a samo u DPS-u to još uvijek ne žele da prihvate, jer su bili ubijeđeni da će, gle čuda, neko prihvatiti plan Branimira Gvozdenovića za legalizaciju DPS kovertaške izborne mašinerije", kazao je Bogdanović, piše Dan.

On je dodao da je afera "Koverat" samo još jedna u nizu mnogobrojnih afera koje su obilježile dugogodišnju vladavinu DPS-a.

Kako je dodao, DPS je od samog početka jasno pokazivao da nema političku volju niti iskrene namjere za stvaranje neophodnih uslova kako bismo, navodi on, u Crnoj Gori, prvi put od uvođenja višestranačja, imali slobodne i poštene izborne procese.

Sa druge strane, poslanik DPS-a i član Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva Predrag Sekulić tvrdi da se radne grupe uspješno sastaju i obavljaju svoje zadatke.

"Nadamo se da će se kolege iz opozicije vratiti da učestvuju u zajedničkom radu, a sve u cilju unapređenja izbornog zakonodavstva. Bez obzira što kolege iz opozicije nijesu sa nama, radne grupe Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva vrijedno rade kako na prikupljanju materijala, tako i na iznalaženju najboljih načina za njihovu primjenu. Čak smo što se tiče Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja skoro završili dobar dio posla i pripremili konkretne predloge, tako da se zaista radi vrijedno i nismo nijednog trenutka razmišljali da možda zaustavimo rad s obzirom da nismo svi na broju", naveo je Sekulić.

Sekulić je kazao da su uz njih kolege iz akademske zajednice i NVO sektora, kao i sekretari radnih grupa odbora, te da je njihov zajednički cilj da se ispoštuju preporuke Savjeta Evrope i OEBS-a.

"Veoma nam je važno da svako odradi svoj dio posla, da opozicija, kad odluči da se vrati, ima makar taj jedan dio materijala spreman, da proces izmjena i unapređenja izbornog zakonodavstva može da nastavi da se unapređuje i da se usvajaju zajedničkim snagama", naveo je Sekulić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније