Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

07. 03. 2019. 18:26 >> 17:53
9

REAKCIJA NA NAGRADU

Lakušić: Đukanović pokušava da povrati ugled

Odbornik DNP u Skupštini Glavnog grada i funkcioner DF-a Zoran Lakušić kazao je da promovisanje i fotografisanje s međunarodnim zvaničnicima predstavlja samo blijedi i providni pokušaj predsjednika Mila Đukanovića da, kako je naveo, zametne tragove ne bi li kako povratio zauvijek izgubljeni ugled.

 

Đukanović je juče primio Evropsku nagradu Kralj David, uz ocjenu da je Crna Gora sigurno mjesto za sve nacije i religije.

“Naravno, tu je odmah sračunato gurnuo pod tepih sve progone koji se po njegovom ličnom nalogu sprovode nad srpskom nacijom i Mitropolijom crnogorsko-primorskom, uz udare na srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. A uz sve to, praveći srpskom nacionalnom korpusu u Crnoj Gori klasični geto, našao se baš on da prima medalje za nešto sa čim lično nema nikakve ni veze ni zasluge”, saopštio je Lakušić.

On smatra da Đukanović pokušava da ublaži ružan utisak zbog izjava insajdera Duška Kneževića, pojačavajući međunarodne kontakte.

“Ali su ta vremena prošla, a to je i samom Đukanoviću jasno. A problem je što mu je i sa Zapada, iako u uglađenoj formi, ipak dovoljno jasno rečeno da su protesti sastavni dio demokratskog izražavanja građana. A to mu pravi probleme oko već donesenih planova za moguća razbijanja mirnih demonstracija ne bi li spasio Crnu Goru. Pritom je i njemu samom jasno da bi Crnu Goru najbolje spasio da se povuče sa političke scene posle maratonski duge diktature u savremenoj Evropi”, zaključiuo je Lakušić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније