Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

07. 03. 2019. 10:23 >> 09:49
3

LIDER PRAVE CG

Milačić poziva Zenku da napusti Vladu

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je ministra ljudskih i manjinskih prava Mehmeta Zenku da napusti crnogorsku vladu.

 

"Imajući u vidu da predstavnici Albanskog foruma, koalicije koja je u Tuzima odnijela pobjedu nad DPS-om, insistiraju na formiranju nove vlasti koja bi DPS poslala u opoziciju, Prava Crna Gora poziva partiju koja čini Albanski forum, a dio je državne vlasti - Demokratsku uniju Albanaca, na čelu sa ministrom Mehmetom Zenkom - da napuste Đukanovića na državnom nivou", saopštio je Milačić.

Jedino tako ćemo, kako je rekao, svi biti sigurni da Albanski forum zaista ne priča u prazno.

"Dakle, ukoliko konstituent Albanskog foruma ne napusti koaliciju sa DPS-om na državnom nivou, sva njihova kritika na račun partije Mila Đukanovića pada u vodu i predstavlja neiskrenu politiku i zamajavanje prije svega sopstvenih birača, crnogorske opozicije, ali i cjelokupne javnosti", navodi Milačić. 

U Tuzima, nakon onakve proslave izborne pobjede, smatra Milačić, "formirati koaliciju sa Albanskim forumom ne predstavlja opoziciju samo Milu Đukanoviću, već - i to je puna istina - ujedno i nacionalnim interesima Crne Gore". 

"U konačnom, opozicione partije, i to one koje dominantno glasa umjereno srpsko biračko tijelo ne bi smjele, ni po cijenu života, formirati koalicije sa onim partijama koje su svoje glasove dobile na bazi UČK, odnosno OVK, ideologije. Što nikako nije puko i bezazleno slavlje i mladalački izliv emocija, već vrh ledenog brijega politike onih partija koje su pobijedile u Tuzima - ali i ne samo njih - koje žele Veliku, tj. Prirodnu Albaniju na ovim prostorima, a što rade pod direktnim patronatom Tirane i Prištine", zaključio je Milačić. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније