Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

07. 03. 2019. 07:12 >> 07:52
5

KONJEVIĆ

Tehnička vlada, pa izborno zakonodavstvo

Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva trebalo bi da prestane da radi jer ne može obezbijediti uslove za fer izbore, smatraju u opoziciji. Iz Demokratskog fronta (DF) i Socijaldemokratske partije (SDP) ocijenili su da bez formiranja tehničke vlade ne mogu biti obezbijeđeni uslovi za fer izbore.

 

Član Odbora iz SDP-a Raško Konjević smatra da to skupštinsko tijelo ne može ignorisati aferu “Koverta”, ističući da je ona urušila povjerenje u izborni proces, pišu Vijesti.

“Jasan je stav opozicije nakon afere 'Koverta’. Da bismo mogli stvarati uslove za fer i demokratske izbore nakon afere potrebno je prvo dogovoriti formiranje tehničke vlade, pa tek nakon toga usaglasiti izborno i drugo zakonodavstvo. Afera ‘Koverta’ urušila je povjerenje u izborni sistem i nije logično da sada nastavimo sa radom kao da se ništa nije desilo”, kazao je Konjević.

Iako predstavnici opozicije ne učestvuju u radu Odbora od decembra, iz Demokratske partije socijalista (DPS) je nedavno poručeno da to skupštinsko radno tijelo funkcioniše kroz podgrupe.

Član Odbora iz Demokratskog fronta Predrag Bulatović istakao je da naredne izbore nije moguće organizovati bez fer i demokratskih uslova. On je upozorio da je rad podgrupa jednostran akt i pogrešna stvar.

“Odlukom Skupštine striktno je određen način odlučivanja u Odboru za pripremu izmjena izborne i druge regulative. To je konsensus i to na sjednicama Odbora. Radne podgrupe su određene konsesuzom i čine pomoćni oblik za pripremu rasprave i odlučivanje na sjednicama Odbora. Dakle, ako Odbor ne funkcioniše ne mogu podgrupe da zamijene rad Odbora. Ako se to dešava, onda je to simuliranje rada sa ciljem da se glumi redovnost”, kazao je Bulatović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније