Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

06. 03. 2019. 15:27   >>  18:27 13

ĐELJOŠAJ PORUČIO

Slavlje uz albansku zastavu pokazuje demokratski kapacitet države

Slavlje uz albansku zastavu, neće ugroziti nijednu tekovinu crnogorskog društva, naprotiv, pokazuje demokratski kapacitet države, saopštio je u reagovanju, nakon dešavanja oko izbora u Tuzima, Nik Đeljošaj, predsjednik Albanskog foruma. Đeljošaj je dodao i da oni koji gube imaju pravo da se ljute, ali ne i da, kako je rekao, manipulišu.

"Albanski forum je pobjedio na izborima za Skupštinu opštine Tuzi. Birači u Malesiji su dali bezrezervnu podršku našem programu za ekonomski razvoj Malesije. Izborna kampanja i sam izborni dan je protekao u fer i u demokratskoj atmosferi, čemu su doprinos svakako dali učesnici izbora, ali i institucije koje su organizovale i sprovele izbore", saopštio je Đeljošaj. 

On je pozvao sve izborne liste da se, kako je rekao, okanu pokušaja promjene volje birača, raznim postizbornim manipulacijama.  Dodao je i da su svi potpisali regularno zapisnike.

"Nakon prebrojavanja su ponovo potpisani i za nas je ovo kraj, sve je čisto i jasno. Svim izabranim odbornicima čestitam, uz nadu da ćemo zajedno raditi na dobrobiti svih građana Malesije", rekao je Đeljošaj.

Istakao je da je slavlje u neđelju prošlo bez incidenata, dodajući da su građani Malesije tako pokazali visok nivo odgovornosti i kulture.

"Naši simpatizeri u trenucima slavlja, nijesu nikoga vrijeđali, provocirali ili ugrozili," rekao je on u reagovanju.

"U Crnoj Gori žive razlicite nacije i vjere, Albanci su dokazali i pokazali na djelu da su branitelji građanske Crne Gore, za razliku od onih koji nas kritikuju," saopštio je Đeljošaj, ističući da slavlje uz albansku zastavu, neće ugroziti nijednu tekovinu crnogorskog društva, već da to pokazuje demokratski kapacitet države.

"Svakako, svima je jasno da ovdje nije problem slavlje koje su organizovale naše pristalice, nego pokušaj da se naš fenomenalan izborni rezultat i podrška građana koju smo dobili, stavi u drugi plan", rekao je on.

Prema njegovim riječima, oni koji gube imaju pravo da se ljute ali nemaju pravo da manipulišu.

“Albanski forum je odgovorna i dosljedna politička organizacija, ali u potpunosti mirna, jer znamo da smo pobijedili i znamo da slavlje naših pristalica nije ugrozilo niti će ugroziti bilo koga, naprotiv. Spremni smo da branimo sva dostignuća koja smo zajednički postigli, naravno svjesni i spremni da ispravimo svaku eventualnu grešku”, istakao je on.

On kaže da su brojke jasne, da Albanski forum ima stabilnu većinu sa manjim strankama, da li će to biti SD, Demokrate ili BS, kako je rekao, ne zavisi samo od njih.

“Mi i u prethodnom mandatu smo bili jedina opština u kojoj na vlasti nijesu bile sve partije koje su na vlasti i na državnom nivou, nijesmo pravili buku, nego smo dostojanstveno prihvatili status opozicije i dali veliki doprinos kada je bilo potrebno da se podrži sve sto je bilo u interesu građana. Znamo da su ove brojke povod za necivilizacijsku kampanju, a pogotovo neprimjerno izvještavanje RTCG-a", smatra on.

DPS nije završio nijedan kapitalni projekat, zato im je uskraćeno povjerenje

Ima, kako kaže, partnersku poruku za DPS Crne Gore.

“Najbolje bi bilo da se upitaju zašto niko neće da ima posla i vlast sa lokalnim DPS-om Tuzi. Svako ko se bavio tuđim dvorištem, a preskočio svoje, pogriješio je. Za deset godina vladanja Malesijom, bukvalno nijedan kapitalni projekat nijesu završili, ali se nijesu ni zalagali da nešto urade i zbog ovih činjenica građani Malesije su im uskratili povjerenje”, naveo je Đeljošaj.

Kako dodaje, dvije od tri partije njihove koalicije su vlast na državnom nivou sa DPS-om.

“Sve naše partije su dominantno podržale sve političke procese u Crnoj Gori i znamo da odvojimo lokalni i državni nivo. Državna vlast u kojem smo i mi, je u ovom mandatu dosta radila na napretku, a pogotovo ostvarivanju manjinskih prava, a jedan od zajedničkih projekata je i Opština Tuzi. Ne povlačimo se na pola puta, niti zabijamo nož u leđa, istrajaćemo do kraja da sve što smo zajednički zacrtali ostvarimo. Svako ko ne poštuje volju građana na demokratskim izborima će napraviti grešku”, zaključio je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније