Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

05. 03. 2019. 21:40   >>  21:05 5

DAMJANOVIĆ

Borba protiv vlasti i u parlamentu, i van njega

Protiv aktuelne vlasti treba se boriti i u parlamentu i van njega, ocijenio je nezavisni poslanik, Aleksandar Damjanović, i dodao da ta borba mora biti nenasilna i građanska.

Učesnici protesta "97 hiljada-Odupri se" pozvali su opozicione partije da napušte Skupštinu Crne Gore i bojkotuje sve izbore dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Damjanović je podsjetio da je aktivan učesnik protesta od početka i, kako je naveo, ima formalne i neformalne komunikacije sa dijelom organizatora.

"Jedan dio zahtjeva apsolutno nikada nije ni bio sporan a to je bojkot izbora zbog nepostojanja objektivnih uslova za fer i slobodne izbore", kazao je Damjanović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, vezano za zahtjev da se napusti parlament, dok ne obavi neke razgovore sa organiozatorima u znak solidarnosti i dobre volje će biti odsutan sa današnje sjednice plenarnog zasjedanja.

"U ovom sazivu kao nezavisni poslanik ne učestvujem u radu skupštiskih odbora. Prosto, nemam povjerenja u ovakav rad parlamenta i njene kontrolne funkcije koje su srozane", naveo je Damjanović.

Kako je kazao, odluku će donijeti u skladu sa interesima građana Crne Gore i onih koji su ga birali.

"U skladu sa interesima onih koji su me birali, imajući u vidu da je način borbe protiv ove vlasti prije svega demokratski i da on mora da bude i u parlamentu i van parlamenta, i institucionalan i vaninstitucioanalan, svakao da bude nenasilan i građanski", kazao je Damjanović.

On je podsjetio da je bio oštar protivnik da se učestvuje u, kako je kazao, farsi zvanoj Odbor za dalju reformu izbornog zakonodavstva.

"Više puta sam javno iznosio stav da je plenarno zasjedanje način da se bez medijske cenzure pošalje direktna poruka građanima, da se otvore neke bolne teme za koje se ne bi ni znalo", rekao je Damjanović.

On očekuje da se nađe, uslovno rečeno, dobar kompromis.

"Očekujem da se nađe kompormis. Opravdanim, nenasilnim građanskim protestima traži se ono što se traži, a za šta smo povod dobili kroz afere Atlas i Koverta, da se poruke mogu slati u parlamentu građanima i da negdje dođe do razgovora između oragnizatora protesta i opozicionih poslanika o tome šta su ciljevi i metodi i gdje to vodi", naveo je Damjanović.

On je rekao da će dati svoj doprinos.

"Ja ću svakako dati svoj doprinos nesebično kao i do sada, s time što zadržavam pravo da u daljoj komunikaciji sa kolegama odlučnim da li i na kojim sjednicama koje su od vitalnog interesa za građane Crne Gore, prisustvujem i kao i do sada, u nemogućnosti da prevladam vladajuću većinu ali svako svjedočim svim nepočinstvima vlasti, a nije ih malo", kazao je Damjanović.

Upitan kako komentariše to što su neke opozicione partije učestvovale na lokalnim izborima u Tuzima, Damjanović je kazao da je to pitanje za te stranke i organizatore protesta.

"To je jedno od pitanja za dio organizatora. Jer kao što smo vidjeli, na protestima u subotu su ispostavljeni zahtjevi oko bojkota izbora. Izbori su održani u nedjelju i jedan dio opozicionih partija je učestvovao", naveo je Damjanović.

Kako je rekao, ima empatiju i dobru volju, kao učesnik protesta.

"Imam empatiju i dobru volju i kao neko ko je od devedesetih godina na ulici ali i u parlamentu, ko se bori protiv ove vlasti", naveo je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније