Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

05. 03. 2019. 13:16 >> 12:43
16

DANILOVIĆ VJERUJE

U Tuzima poražen DPS, ali i njihov građanski koncept

Na lokalnim izborima u Tuzima poražen je DPS, ali i njegova politika navodnog građanskog koncepta, saopštio je poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović.

 

On smatra da je brutalna decentralizacija Crne Gore sprovedena po partijskim ključevima, umjesto da se sprovede po evropskim standardima, pravilima i pravu.

"DPS na kraju bespomoćno gleda kako njeni tradicionalni partneri uzimaju sami ono što im je ona dugo nudila i obećavala. Tako je vladajući koncept utvrđivanja građanske Crne Gore sa manjinskim, nacionalističkim strankama doživio krah. Naravno, drugačije se nije moglo ni očekivati", vjeruje Danilović.

Licemjerno je, kako kaže, sablažnjavati se nad usklicima i koreografiji pobjednika u Tuzima.

"Da su pobjednici htjeli koreografiju, pjesme i pripjeve DPS-a bili bi sa njima u istoj koloni. Momci sa Aerodroma koji su dočekali svog prijatelja iz dijaspore 'naoružanog' ukrštenim šakama i prstastim orlom iz 'zemlje orlova' stavili su do znanja DPS-u da je ovo i njihova zemlja. Nije mi jasno šta tu DPS-u nije jasno? Orlovi ne znaju za granice, ali političari i državnici bi morali. Nadam se samo da skandiranje UČK neće biti izjednačeno sa skandiranjem Srbiji ili Albaniji. Meni i nama iz UCG je mnogo smetalo kada je odjekivalo UČK, ali DPS-u ne bi smjelo. Zašto da se ne skandira kada su komadanti UČK poštovani i počasni građani DPS Crne Gore", zaključio Danilović.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније